Cele 11 persoane găsite în clădirea din localitatea Tunari ar proveni de la un centru din Voluntari, conform declarațiilor date polițiștilor de către femeia care îi însoțea.
Alte surse afirmă că cei 11 ar proveni, de fapt, dintr-un centru din Pipera.
Persoanele respective, provenite din ceea ce a ajuns să fie cunoscut ca „azilele grozei din cauza condițiilor, ar fi fost duse acolo pentru a nu fi găsite de autorităţi, mai informează comunicatul IPJ Ilfov.
Poliția ilfoveană mai precizează că sesizarea a venit de la postul de televiziune Observator (Antena 1).
Îți mai recomandăm Azilele groazei | Jurnalistul Ovidiu Vanghele: „Au continuat pentru că știau că pot merge mai departe fără să pățească nimic”Potrivit acestei televiziuni, sesizarea a fost înaintată poliției după ce a verificat o informație furnizată de ruda uneia dintre persoanele ascunse în clădirea aflată încă în construcție, fără utilități precum apă curentă și energie electrică.
După evaluarea medicală a echipajelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ambulanță, cele 11 persoane au fost „relocate într-un spaţiu adecvat”.
De asemenea, poliţiştii au demarat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu „pentru verificări specifice”.
Conform informațiilor difuzate de IPJ Ilfov, cele 11 persoane ar face parte dintre cele până la 100 de persoane instituționalizate - tineri, vârstnici și persoane cu dizabilităţi - care au fost ținute în „azilele groazei”.
Îți mai recomandăm „Azilele groazei” | Gabriela Firea se dezice de administratorul căminelor de bătrâni. Ștefan Godei participa la acțiunile TSD IlfovÎn urma perchezițiilor DIICOT de săptămâna trecută, ei au fost preluați de mai multe spitale din București pentru îngrijiri. De altfel, medicii au spus că au rămas șocați de starea pacienților.
„Au fost depistate în două cazuri obiecte străine în stomac. Nasturi și mărgele. Probabil că de foame și-au mâncat hainele”, a spus unul dintre ei, citat de Libertatea.
De asemenea, interceptările Direcţieide Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au arătat că victimele ar fi fost lăsate fără bani și chiar fără apartamente, pe lângă faptul că erau înfometate, bătute și umilite.
Îți mai recomandăm Stenograme DIICOT | Cum erau furate pensiile și „măritate” apartamentele bătrânilor din azilele groazei