Imaginile din satelit arată noi fortificații lângă tabăra din Belarus a mercenarilor Wagner

Noile construcții au apărut recent în jurul câmpului de testare militară Repishcha, unde se crede că s-au stabilit mercenarii Wagner.

În satul Tsel, din estul Belarusului, au început să fie construite fortificații în preajma corturilor mercenarilor Wagner. Se crede că în acea zonă s-au stabilit trupele din compania lui Evgheni Prigojin după ce guvernul rus le-a cerut să plece de pe frontul din Ucraina.

Imaginile obținute de către Europa Liberă de la Planet Labs arată tranșee săpate în jurul unui câmp de testare militar la Repishcha, la 15 kilometri de locația presupusă a taberei Wagner. În jurul construcțiilor se pot vedea buldozere și minibusuri.

Alte imagini de la Planet Labs arată din ce în ce mai multe echipamente, camioane și alte vehicule în Tsel.

La sfârșitul lunii iulie, Ministerul Apărării din Belarus a declarat că dorește să desfășoare exerciții militare cu o brigadă de artilerie și drone în aceeași locație, la Repishcha, cu instructori Wagner.

Recent, Wagner a emis un clip video în care prezintă „construcția taberei sale fortificare într-o pădure”. Tranșeele aveau până și încălzire, pentru iarnă. Presa nu a putut verifica independent locația.

Luna trecută, Evgheni Prigojin, fondatorul și comandantul trupei de mercenari Wagner, părea să fie în Belarus pentru a-și întâmpina soldații. El spunea că va ajuta Belarusul să-și transforme armata în a doua cea mai bună din lume. Prigojin a fost, între timp, văzut și în Rusia.

Soarta lui Prigojin și a trupelor sale de mercenari stă în cumpănă după revolta abandonată din 23-24 iunie.

Liderul autoritar al Belarusului și apropiatul lui Putin, Aleksandr Lukașenko, a mediat negocierile dintre Prigojin și Putin și s-a oferit să-i primească pe mercenari în țara sa. La scurt timp după declarațiile lui Lukașenko, au început să apară corturi în Tsel.

Trupele Wagner au jucat un rol cheie în invazia Ucrainei și au participat la luptele din Bahmut. Prigojin a declarat că 20.000 de mercenari au murit în Bahmut.

Îți mai recomandăm Polonia a trimis noi trupe la granița cu Belarus, după ce a acuzat statul aliat al Rusiei că i-a încălcat spațiul aerian