Cel puțin un mort și mai mulți răniți în schimbul de focuri dintre Rusia și Ucraina

Cel puțin o persoană a fost ucisă marți și alte câteva au fost rănite în atacurile cu drone dintre Rusia și Ucraina. Două regiuni rusești ar fi fost vizate de Ucraina.

Un nou atac rusesc asupra Ucrainei a avut loc marți dimineață, la doar câteva ore după ce Kievul fusese din nou vizat într-un atac, în cursul nopții, în urma căruia au fost provocate daune infrastructurii civile.

Pe de altă parte, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că o persoană a fost ucisă când o dronă a lovit un vehicul, în timp ce la Kursk, o altă regiune care are graniță cu Ucraina, mai multe persoane au fost rănite din cauza căderii de resturi de la dronele doborâte de apărarea antiaeriană rusă.

Gladkov, care a emis și o alertă de rachetă pentru orașul Belgorod și împrejurimile sale la începutul zilei de marți, 6 august, a declarat că lovitura care a ucis civilul a avut loc în apropierea satului Novostroevka, în cartierul urban Graivoronschi din Belgorod.

Afirmația sa nu a putut fi confirmată în mod independent.

În regiunea Kursk, 26 de drone au fost doborâte pe 6 august, a declarat guvernatorul regional interimar Alexsei Smirnov, adăugând că cinci persoane au fost rănite de resturi în cădere în căderea în Sudzha, un oraș la aproximativ 10 kilometri de granița cu Ucraina.

Smirnov a mai susținut că polițiștii de frontieră ruși au respins o presupusă încercare a forțelor ucrainene de a trece granița în regiunea Kursk.

Ucraina nu a comentat această afirmație, care nu a putut fi confirmată în mod independent.

Ucraina, a cărei infrastructură civilă și energetică a fost lovită neîncetat de atacurile rusești cu drone și rachete, a recurs, în ultimele luni, din ce în ce mai mult la ținte mai adânci în interiorul teritoriului rus, lovind în mare parte instalațiile de rafinare a petrolului care lucrează pentru infrastructura militară și energetică.

În Ucraina, apărarea antiaeriană a doborât 15 drone și 4 din 6 rachete peste regiunile Kiev, Herson, Nicolaev și Hmelnîțkîi la începutul zilei de 6 august, au declarat forțele aeriene ucrainene într-un mesaj pe Telegram, adăugând că două dintre rachete sunt rachete balistice Iskander și două au fost rachete de croazieră Kh-59.

În regiunea Kiev, căderea resturilor de drone a cauzat daune infrastructurii civile, inclusiv clădirilor înalte rezidențiale, benzinăriilor și infrastructurii de afaceri, a informat guvernatorul regiunii, Ruslan Kravchenko, pe Facebook. El a adăugat că nu au fost raportate victime.

Bombardamentele rusești au provocat pagube într-un district din nord-estul regiunii Harkov, a declarat guvernatorul Oleg Sînîehubov.

Îți mai recomandăm Ucraina susține că a distrus cel puțin un Su-34 în atacul asupra bazei Morozovsk
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI