100 de indieni, păcăliți de traficanți să lupte de partea Rusiei în Ucraina. 45, eliberați, 4 au murit pe front

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, discută cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, înainte de a-i decerna Ordinul Sfântului Apostol Andrei Cel Primul Chemat - Kremlin, Moscova, Rusia, 9 iulie 2024

Armata rusă a eliberat 45 de cetăţeni indieni care au fost induşi în eroare să lupte în războiul împotriva Ucrainei.

Anunțul a fost făcut joi de Ministerul de Externe al Indiei, care a spus că se fac eforturi pentru eliberarea a încă 50 de soldaţi indieni.

Cetăţenii indieni s-au putut întoarce acasă după ce prim-ministrul Narendra Modi a discutat cu președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale la Moscova din iulie.

Cel puțin patru indieni au fost uciși în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Agenția de investigare a criminalității interne din India spune că aproximativ 100 de cetățeni indieni au căzut victime ale traficanților de ființe umane care au atras oamenii în Rusia cu oferte de muncă sau admitere la „universitați private dubioase”.

În mai, autoritățile indiene au arestat patru persoane implicate într-o rețea de trafic după ce anchetatorii au făcut percheziții în 13 locații din India și au reținut mai multe persoane pentru audieri.

În aceeași lună, au avut loc arestări similare în Sri Lanka, unde ministerul apărării a anunțat că cel puțin 16 dintre cetățenii săi au fost uciși în timp ce luptau în Ucraina.

Autoritățile de acolo au spus că cei care s-au alăturat armatei ruse au fost păcăliți cu promisiuni de salarii mari și li s-a spus că nu vor lupta pe front, ci vor primi posturi în spatele frontului.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților rusești cu privire la eliberarea cetățenilor indieni care servesc în armata Rusiei.

Îți mai recomandăm Premierului indian Modi plânge copiii uciși, dar îl îmbrățișează pe Putin
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI