Dialog Rusia – SUA pe tema schimbărilor climatice

Reprezentantul special pentru schimbările climatice al SUA, John Kerry (stânga) și ministrul rus de externe Serghei Lavrov. (colaj foto)

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și reprezentantul special pentru schimbările climatice al SUA, John Kerry, au discutat, telefonic, despre cooperarea în domeniul schimbărilor climatice.

În timpul conversației, care a avut loc la sfârșitul săptămânii, Serghei Lavrov a salutat anunțul administrației Biden de revenire a Statelor Unite în Acordul de la Paris, prin care aproape 200 de țări s-au angajat să reducă emisiile de gaze de seră la un nivel menit să limiteze creșterea accelerată a temperaturii globale.

Potrivit Agenției ruse de presă Interfax, care îl citează pe Serghei Lavrov, cei doi au căzut de acord să continue cooperarea în cadrul Consiliului Arctic a cărui președinție rotativă este deținută de Rusia.

De asemenea, a fost abordată reuniunea programată în septembrie la Glasgow, în care liderii țărilor membre ale Acordului de la Paris vor discuta obiectivele stabilite în 2015 la Paris.