Percheziții ale procurorilor anticorupție la Direcția Antifraudă Fiscală București

Procurorii anticorupție fac percheziții la sediul Direcției Antifraudă Fiscală București, într-un dosar în care angajați ai fiscului sunt suspectați că ar fi luat mită de la administratorii unor firme care fraudau bugetul de stat.

Simultan, au loc percheziții și la sediile mai multor firme și la domiciliile suspecților, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Angajații Direcției Antifraudă, structură care face parte din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), aflată în subordinea Ministerului de Finanțe, sunt suspectați că ar fi luat mită de la unii administratori de firme pentru a închide ochii la neregulile descoperite în cadrul unor controale care au relevat fraudarea bugetului de stat.

După ce primeau mită, inspectorii antifraudă anulau datoriile acestor firme la buget, arată sursa citată.

Prin misiunea asumată potrivit legii, inspectorii antifraudă fac controale fiscale la nivel național pentru combaterea fraudei fiscale și colaborează cu instituții abilitate „pentru realizarea sarcinilor ce revin Agenției Naționale de Administrare Fiscală în domeniu”, adică pentru a se asigura de colectarea banilor la bugetul de stat.

Îți mai recomandăm Bani de pensii din reducerea evaziunii. Cât de realistă este promisiunea Guvernului?