Eugen Teodorovici aduce în discuție tema suspendării președintelui Iohannis

Eugen Teodorovici

Aflat în conflict cu actuala conducere a PSD, senatorul Eugen Teodorovici plusează după ce Marcel Ciolacu a anunțat o moțiune de cenzură și cere ca această să fie însoțită de o asumare în mod public a demarării procedurii de suspendare a președintelui Iohannis, în cazul refuzului de a desemna un prim-ministru din partea majorității parlamentare.

Într-un mesaj pe Facebook, Eugen Teodorovici reproșează PSD că a contribuit la instalarea guvernului Orban în luna martie și cere conducerii mai multe măsuri pentru a demonstra că nu ar „acționa la dorința cuiva din afara PSD".

Nu mi-am înțeles niciodată colegii care au făcut asta, aşa cum nu înțeleg acum dacă se doreşte cu adevărat depunerea unei moțiuni de cenzură! Oare logica unui astfel de demers, ACUM, urmăreşte interesul NAȚIONAL sau are la bază dorința cuiva ... din afara PSD", scrie Eugen Teodorovici.

Printre măsurile cerute de fostul ministru de la Finanțe se numără „organizarea Congresului PSD cât mai curând", acuzând actuala conducere că este ilegitimă, „asumarea unui program economico-social consistente" și „stabilirea unei echipe de profesionişti, meritocrați, cu experiență profesională și, mai ales, determinați și hotărâți să asigure guvernarea într-o manieră logică şi asteptată de români".

În final, senatorul PSD reia atacurile la adresa lui Marcel Ciolacu și a actualei conduceri a formațiunii revenind la atacurile privind un pact cu președintele Iohannis sau PNL.

Aceştia sunt pașii de urmat în mod OBLIGATORIU, stimați colegi, dacă anunțul “conducerii” interimare a PSD nu este o altă etapă (oare a câta?) a aceluiași “pact” cu dușmanul și dacă vrem cu adevărat ca Orban şi miniştrii lui incompetenți să plece de la guvernare şi nu doar să ne prefacem că jucăm cartea opoziției, ca niște amatori ce au învățat doar rolul demagogiei", conchide Eugen Teodorovici.

Reamintim că Eugen Teodorovici a susținut, după demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD, că el este cel îndreptățit să conducă interimar partidul, fiind ales președinte executiv la ultimul congres, și nu Marcel Ciolacu.

Eugen Teodorovici susține că nu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv al PSD, însă și-a pierdut funcția odată cu dizolvarea Biroului Permanent Național. El a amenințat inclusiv cu intentarea unui proces împotriva partidului.