Bucureștiul este atât de plin de țânțari că abia mai poți merge printr-un parc sau sa stai acasă cu geamul deschis câteva minute fără să te facă strecurătoare.
Ar trebui să ieșim pe străzi îmbrăcați cu costume de scrimă ca să scăpăm de agasantele și insalubrele insecte. Ce e de făcut, totuși? Ce face primăria pentru confortul și sănătatea publică? Abandonăm lupta cu micile și nesătulele insecte și fugim în păduri vitejește, ca pe vremea năvălirilor otomane? Nu e bine. In păduri e și mai gravă situația. Încercați să vă plimbați 10 minute prin pădurea Băneasa și riscați un episod horror demn de serialul Povestiri din Criptă.
Pentru a închide gura celor veșnic nemulțumiți, Gabriel Firea a anunțat că a găsit soluția împotriva insectelor din oraș.
Mai precis, fiecare bucureștean este încurajat să adopte câte un o insecta. „În denumirea campaniei apare doar țânțarul pentru că el este cel mai reprezentativ. Dar se pot lua acasă și muște, viespi, bondari. Ideea este că aceste insecte nu trebuie să mai vagabondeze pe străzi și în parcuri. Dacă cetățenii Bucureștiului iau câte un țânțar acasă și îl închid într-o cameră sau într-un borcan, numărul lor ar fi mult mai mic. Regulamentul e simplu. Ții țânțarul la tine până moare de bătrânețe, apoi iei altul. Și tot așa. De fiecare dată când îl schimbi, trebuie să vii la primărie și să depui un dosar. Neapărat cu șină. E simplu, eficient, nu trebuie să mai dăm cu insecticid. Oricum nu mai sunt bani”, ne-a declarat un funcționar din PMG.
Îți mai recomandăm Roșia Today. „După trei ani de mandat, Gabriela Firea a reușit să conserve perfect Bucureștiul. E la fel ca în 2016, dacă nu mai rău”Gabriela Firea este convinsă de succesul acestei campanii. „Eu știu că sunt unii specializați în nemulțumiri. Că autobuzele turcești nu sunt bune, că pistele de bicicletă sunt prea scurte, că strazile sunt pline de gropi, că nu e aia, că nu e ailaltă. Acum, mai nou, au găsit problema țânțarilor. E adevărat că ei există, dar să vedem cum, de ce și ce anume facem cu ei. Au apărut specii noi, care rezistă la otrăvuri foarte puternice. Practic, dacă dăm cu insecticid, ei se îngrașă în loc să dispară. S-au raportat cazuri de țânțari altoiți care atacă și șobolanul. Plus că ne amenință cu tribunalul și vreo două ONG-uri care apără drepturile țânțarilor.
Îți mai recomandăm Roșia Today: „Cocaina de la Marea Neagră provine dintr-un zăcământ”, interviu cu Carmen DanAșa că îi invit pe bucureșteni să adopte câte o insectă boschetară, așa cum urât spun unii. O să vedeți că ele pot înlocui foarte bine și elegant un animal de casă. Țânțarul, de exemplu, nu-ți lasă păr, nu trebuie să-i cureți litiera sau să-l duci afară, nu face zgomot mare, mânâncă puțin și gratis. Deci sunt o grămadă de avantaje. Cu insecticid clar nu mai dăm. Mai e varianta să cumpărăm niște paianjeni chinezești dresați să urmărească țânțarii prin parcuri și să-i mânânce.
Îți mai recomandăm Roșia Today: Cinci motive pro și contra Vioricăi Dăncilă la șefia PSDDar și ei costă destul de mult, plus că îi luăm în comodat, nu de tot. Dacă se strică vreunul, dai pe el cât nu face. Deci, dragi bucureșteni, haideți să rezolvăm împreună această treabă”, a spus doamna Firea imediat după ce a dat startul campaniei „Adoptă un țanțar”.
Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă