Fostul președinte american, Donald Trump, rănit în timpul unui miting electoral

Candidatul republican la președinția Statelor Unite și fostul președinte american Donald Trump a mers pe 13 iulie la un miting electoral la Butler, Pennsylvania.

Era ultimul miting de dinaintea convenției republicane, care începe luni, când ar urma să fie desemnat oficial candidatul partidului la alegerile prezidențiale din toamnă.

Suporterii lui Trump ajung la mitingul din 13 iulie, în statul de pe coasta de vest a SUA.
 

Momentul în care Trump duce mâna la cap, iar susținătorii săi reacționează la sunetul focurilor de armă.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul sfâșiind pielea. A avut loc o sângerare abundentă, așa că atunci mi-am da seama  ce se întâmpla”, a spus fostul președinte.

Donald Trump, înconjurat și protejat pe scenă de agenții Secret Service, după ce s-au auzit câteva împușcături.
 

Autoritățile americane l-au identificat pe suspectul cazului descris drept „o tentativă de asasinat”. este vorba despre un tânăr de 20 de ani din statul Pennsylvania.

Luneștii au tras în momentul în care s-au auzit focuri de armă, în timpul discursului ținut de Trump la mitingul din Butler - un oraș cu circa 13.000 de locuitori.

În timp ce era luat de pe scenă, Trump s-a întors către mulțime, a ridicat pumnul în aer și a părut că strigă; „Luptă, luptă, luptă!”.

Donald Trump a părăsit spitalul din Pennsylvania după câteva ore și a plecat cu avionul său privat către New Jersey. 

„El este bine”, a anunțat echipa sa de campania după circa o oră de la incident.

Presupusul trăgător, Thomas Matthew Crooks, a fost ucis de către ofițerii Serviciului Secret. Un participant la miting a fost, la rândul său, omorît, iar două persoane au fost rănite grav.

Kevin Rojek, șeful biroului local al FBI, spune că incidentul este anchetat ca „tentativă de asasinat”.

Aceasta pare să fi fost prima încercare de asasinare a unui președinte sau candidat la președinție de la împușcarea lui Ronald Reagan în 1981.

Fostul președinte american și actual candidat republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump, a fost rănit prin împușcare, pe 13 iulie, în timpul unui miting electoral. FBI afirmă că investigheazăo tentativă de asasinat.