Funeraliile lui George Floyd și protestele față de discriminarea rasială

Trupul neînsuflețit al lui George Floyd a fost depus în capela bisericii Fountain of Praise, din Houston, Texas, S.U.A., 9 iunie 2020.

Un ofițer de poliție împiedică un protestatar să se lupte cu un trecător agresiv, în timpul unei manifestații, în Piața Parlamentului din Londra, marți, 9 iunie 2020.
Adunarea a avut loc în memoria lui George Floyd.

Înainte de înmormântare, oamenii i-au adus un ultim omagiu lui George Floyd, a cărui moarte în custodia poliției din Minneapolis a stârnit proteste la nivel național, în SUA, împotriva inegalității rasiale.

Insigna pe care scrie „Nu pot respira” împodobește sacoul unui om, care poartă doliu, înainte de înmormântarea lui George Floyd la biserica The Fountain of Praise din Houston.

Familia și oaspeții participă la slujba de înmormântare pentru George Floyd la biserica The Fountain of Praise marți, 9 iunie 2020, în Houston.

Joe Biden, candidatul democrat la președinția SUA, fost vicepreședinte, a avut un scurt discurs video la slujba de înmormântare pentru George Floyd.

Un bărbat își ridică pumnul în timp ce oamenii urmează sicriul lui George Floyd, purtat de o trăsură trasă de cai, până la cimitirul Houston Memorial Gardens din Pearland, Texas.

Polițiștii au deschis drumul carului pe care era depus sicriul lui George Floyd.

Șeful Poliției din Houston, Art Acevedo, ridică pumnul în mod simbolic, în timpul procesiunii funerare a lui George Floyd.

Procesiunea funerară a lui George Floyd a fost întreruptă de arestarea unui bărbat, în fața cimitirului. 

Membrii „Tineretului pentru pace”, o mișcare legată de Comunitatea Sant’Egidio, care s-a alăturat mișcării „Black Lives Matter”, s-au rugat pentru George Floyd, pe 9 iunie 2020, în afara bisericii San Bartolomeo din Insula Isola Tiberina din Roma.

În Geneva, oamenii participă la o demonstrație de solidaritate împotriva rasismului și a brutalității poliției, ca urmare a morții lui George Floyd, un afro-american neînarmat ucis în timp ce a fost prins de poliție în Minneapolis.

Demonstrații de solidarizare cu „Black Lives Matter”, mișcarea care protestează împotriva rasismului în SUA, au fost și în Zagreb, Croația.

O manifestantă cu pumnul încleștat în timp ce stă pe o statuie din Place de la Republique, în timpul unui miting împotriva rasismului de la Paris. Moartea lui George Floyd și manifestațiile care au urmat, au declanșat solidaritate în multe suburbii sărace și cu o populație minoritară. Proteste la adresa violenței polițiștilor și a nedreptății rasiale au avut loc în multe orașe din Franța.

Pancarte afișate de-a lungul gardului de securitate ridicat în jurul Casei Albe, ca răspuns la protestele față de moartea lui George Floyd, în timp ce era reținut de poliția locală.

George Floyd a fost înmormântat pe 9 iunie în orașul său natal, Houston, SUA, funeraliile fiind punctul culminant al unui lung șir de omagii aduse bărbatului în vârstă de 46 de ani, a cărui moarte în urma reținerii a declanșat protestele globale împotriva brutalității și rasismului poliției.