Rusia a bombardat gara din Herson în timpul unei evacuări. Un om a murit și patru au fost răniți

Gara din Herson a fost deseori atacată de forțele rusești în cele 22 de luni ale invaziei. Imagine în urma unui atac din 3 mai 2023.

Rusia a bombardat gara din Herson, în timp ce un tren se pregătea de evacuarea locuitorilor, spun autoritățile de la Kiev. Un om a murit și patru au fost răniți, conform ministrului ucrainean de Interne.

Forţele ruseşti au bombardat marţi gara din Herson, oraș din sudul Ucrainei, în timp ce un tren se pregătea să evacueze locuitorii, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său de aseară.

„A fost o zi dificilă. Tocmai a apărut un raport despre bombardarea oraşului Herson. Un atac rusesc asupra gării, unde se afla un tren pregătit de evacuare. Toate serviciile sunt acum la faţa locului. Numărul morţilor şi al răniţilor este în curs de stabilire. La faţa locului se aflau mulţi civili. Toate actualizările vor fi furnizate de către serviciile competente”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Ministrul de Interne Ihor Klîmenko a anunţat ulterior că aproximativ 140 de civili se aflau în gară în momentul atacului, iar acţiunea rapidă a poliţiei de a-i îndepărta a salvat multe vieţi.

„Din păcate, un locotenent de poliţie din regiunea Kirovohrad şi-a pierdut viaţa din cauza bombardamentelor. Alţi doi agenţi de poliţie se află în spital cu răni provocate de şrapnel”, a menționat oficialul ucrainean.

Potrivit ministrului, ceilalți doi răniți sunt civili. Ei sunt tratați în spital din cauza rănilor provocate de şrapnel.

Îți mai recomandăm Ucraina a distrus o importantă navă de asalt a Rusiei în Crimeea. Oficial ucrainean: Transporta drone iraniene

Căile ferate ucrainene, Ukrzaliznytsia, au anunţat că persoanele evacuate au fost duse din gară cu autobuzul spre nord-vest, în oraşul Nikolaiev, care a fost supus mai puţin atacurilor ruseşti.

Biroul procurorului general a declarat că bombardamentele ruseşti au lovit şi alte obiective de infrastructură şi locuinţe din oraş.

Roman Mrociko, şeful administraţiei militare din Herson, raportase anterior o serie de atacuri ruseşti în care au fost folosite diferite arme. Patru persoane au fost rănite.

Oraşul Herson a fost capturat de forţele ruseşti în primele zile ale invaziei din febuarie 2022, dar a fost recucerit de forţele ucrainene în urmă cu puţin mai mult de un an.

De atunci, oraşul se află sub un atac constant din partea forţelor ruseşti care şi-au consolidat poziţiile pe malul estic al fluviului Nipru. Bombardamentele au fost foarte intense în ultimele zile.

Articol scris cu ajutorul relatărilor News.ro și Biroului ucrainean al RFE/RL.