Președintele SUA, Joe Biden, a fost testat pozitiv pentru Covid

U.S. President Joe Biden boards Air Force One, at Harry Reid international airport in Las Vegas

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat Casa Albă pe 17 iulie. Informația a fost publicată cu puțin timp înainte de un eveniment în Las Vegas, unde Biden urma să ia cuvântul.

Biden se confruntă cu „simptome ușoare”, a declarat ofițerul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-o declarație, menționând că președintele a fost vaccinat și primește medicamente.

„El se va întoarce în Delaware, unde se va autoizola și va continua să-și îndeplinească toate îndatoririle pe deplin în acest timp”, a spus Jean-Pierre.

Medicul președintelui, Kevin O'Connor, a transmis o declarație cu mai multe detalii despre starea sa, spunând că Biden are simptome respiratorii superioare, împreună cu o „tuse neproductivă” și „stare generală de rău”.

„S-a simțit bine pentru primul său eveniment al zilei, dar având în vedere că nu se simțea mai bine, a fost efectuată testarea punctului de îngrijire pentru COVID-19”, a spus O'Connor.

Medicul a mai spus că președintele nu are febră și a primit o primă doză de medicament antiviral Paxlovid.

Tot miercuri, o parte dintr-un interviu pe care Joe Biden l-a acordat BET, apărută înainte de difuzare, conține o declarație a președintelui SUA care spune că va lua în considerare încetarea candidaturii sale pentru realegere dacă va apărea o problemă medicală care îi va îngreuna îndeplinirea îndatoririlor.

Îmbolnăvirea de Covid vine într-un moment dificil al campaniei electorală pentru prezidențialele din noiembrie.

Joe Biden se confruntă cu tot mai multe voci din Partidul Democrat care îi cer să se retragă din cursa prezidențială, după prestația lui la dezbaterea cu contracandidatul său, Donald Trump.

Președintele Biden a avut atunci momente de incoerență sau confuzie. Membrii Partidului Democrat se tem că, din cauza vârstei înaintate (81 de ani), Joe Biden nu îl va putea învinge pe Donald Trump sau nu va putea duce la capăt încă un mandat de președinte.

Joe Biden a respins ideea de a se retrage din campania electorală și a spus că este perfect capabil să își îndeplinească îndatoririle de președinte al SUA.

Îți mai recomandăm Joe Biden nu se retrage din cursa electorală: Nimeni nu mă dă afară

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.