Linkuri accesibilitate

Joe Biden nu se retrage din cursa electorală. Nimeni nu mă dă afară


Președintele SUA, Joe Biden, urmează să acorde vineri postului ABC News un prim interviu după dezbaterea cu republicanul Donald Trump.
Președintele SUA, Joe Biden, urmează să acorde vineri postului ABC News un prim interviu după dezbaterea cu republicanul Donald Trump.

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că va continua să candideze pentru realegere, respingând presiunea tot mai mare din Partidul Democrat de a se retrage. Unii membri marcanți au acuzat o prestație dezastruoasă la dezbaterea cu republicanul Donald Trump.

„Candidez. Sunt liderul Partidului Democrat. Nimeni nu mă dă afară”, a declarat Joe Biden, potrivit unui consilier de top care a postat comentariul său pe platforma de socializare X, scrie Associated Press.

Joe Biden și vicepreședinta sa, Kamala Harris, au avut o apariție surpriză într-o convorbire telefonică a Comitetului Național Democrat, mai transmite AP, care citează trei persoane care au fost de față.

Aceste persoane au declarat că a fost o discuție de încurajare și au subliniat miza alegerilor.

Potrivit AP, a fost unul dintre eforturile președintelui și ale principalilor săi consilieri de a încerca să calmeze îngrijorarea crescândă a aliaților săi din Capitoliu și din conducerea Partidului Democrat.

Democrații sunt nemulțumiți de explicațiile din partea personalului Casei Albe, și chiar și din partea lui Joe Biden, cu privire la prestația sa din dezbaterea cu Donald Trump de săptămâna trecută.

Totodată, Casa Albă a dezmințit miercuri un articol din New York Times potrivit căruia Joe Biden se gândeşte să se retragă.

Cotidianul american a relatat că preşedintele SUA i-ar fi spus unui „aliat-cheie” că analizează dacă să se retragă sau nu din cursa pentru Casa Albă.

Persoana, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a mai spus că Biden ştie că trebuie să asigure rapid publicul că poate exercita în continuare funcţia supremă şi să-şi continue campania.

Performanţa precară a lui Biden în dezbaterea cu rivalul său republican Donald Trump la Atlanta, săptămâna trecută, a declanșat apeluri în vederea retragerii candidaturii sale la învestirea democrată pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Marți, președintele SUA a explicat motivele pentru care a fost depășit de contracandidatul său. Biden a spus că a fost obosit după două vizite în străinătate, în Franţa şi Italia.

„Nu e prea inteligent” faptul că a călătorit „în jurul lumii de mai multe ori” cu puţin înaintea acestei confruntări şi că „aproape a adormit pe scenă” la o întâlnire cu donatori democraţi în apropiere de Washington, a spus Biden, potrivit News.ro. „Aceasta nu este o scuză, ci o explicaţie”, a subliniat el.

De asemenea, în cursul dezbaterii, Casa Albă a anunţat că președintele american era răcit.

Pe de altă parte, Reuters scrie că vicepreședinta Kamala Harris este principala alternativă pentru înlocuirea lui Biden în cazul în care acesta decide să nu își continue campania de realegere. Informația a fost lansată de șapte surse de rang înalt din interiorul campaniei lui Biden, Casei Albe și Comitetului Național Democrat.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG