Kremlinul „nu este interesat” de un interviu acordat de Putin lui Gershkovich

Evan Gershkovich, de la Wall Street Journal, a petrecut mai mult de 16 luni într-o închisoare rusească pentru acuzații de spionaj pe care și el și publicația sa și Casa Albă le consideră false.

Kremlinul „nu este interesat” să acorde un interviu cu președintele Vladimir Putin reporterului Wall Street Journal Evan Gershkovich, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe 9 septembrie.

„Ca să existe un interviu cu presa străină și unul anume, avem nevoie de o ocazie”, a spus Peskov.

„Trebuie să avem un motiv pentru a organiza un interviu cu orice mass-media străină și un jurnalist anume. Până acum, nu vedem un astfel de motiv”, a spus Peskov citat de TASS într-o conferință de presă organizată luni, ca răspuns la o întrebare pe subiect.

Gershkovich a fost una dintre cele 16 persoane eliberate de Rusia în schimbul de prizonieri cu Occidentul.

El a cerut un interviu cu Putin în timp ce completa formularul prin care cerea grațierea sa, înainte de schimbul de prizonieri, a informat Wall Street Journal.

Dacă jurnalistul de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, va cere să facă un interviu cu Vladimir Putin, Kremlinul va lua în considerare o astfel de cerere, a declarat Dmitri Peskov la o zi de la eliberarea jurnalistului WSJ.

„Dacă se primește o astfel de cerere, o vom lua în considerare. Dacă președintele consideră că este necesar să acorde un interviu presei străine, o va face”, a spus Peskov imediat după momentul eliberării.

Gershkovich a petrecut mai mult de 16 luni în închisorile rusești sub acuzația de spionaj pe care și el și publicația sa și Casa Albă le consideră false.

Îți mai recomandăm Un jurnalist de investigații cere Occidentului să-și retragă reporterii din Rusia ca să prevină arestarea lor
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI