Ludovic Orban, ales preşedintele partidului Forţa Dreptei

După ce PNL a fost preluat de actualul președinte, Nicolae Ciucă, Ludovic Orban a fost exclus din Partidul Liberal, al cărui membru a fost peste două decenii.

Ludovic Orban a fost ales sâmbătă, 20 aprilie, președintele partidului Forța Dreptei, formațiune politică pe care fostul premier a înființat-o după plecarea din PNL, în toamna anului 2021.

Ludovic Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, la primul congres al partidului de la înființarea formațiunii de opoziție.

Forța Dreptei a fost înregistrată oficial, în ianuarie 2022.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi printre alții, fosta ministră a Muncii, Violeta Alexandru, deputatul Ionel Dancă și fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.

În discursul de prezentare a candidaturii pentru funcția de președinte al partidului, Ludovic Orban a declarat că în România, se impune realizarea mai multor reforme.

Prima dintre ele este cea a serviciilor de informații, crede Ludovic Orban.

Îți mai recomandăm One-to-One. Ludovic Orban: Există o mână nevăzută a serviciilor secrete în partide. PNL a devenit anexa PSD

"Astăzi România este într-un mare pericol. La putere se află două partide (n.r. PSD și PNL) care s-au obişnuit să ocupe instituţiile statului, (…) care şi-au dat mâna şi au inventat o opoziţie tocmai ca să le justifice actul profund imoral de a amesteca liberalismul cu socialismul", a spus fostul premier al României.

Forța Dreptei a realizat cu Uniunea Salvați România și Partidul Mișcarea Populară o aliață electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. Alianța se numește Dreapta Unită.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.