Lupta pentru Bahmut continuă. Trupele ucrainene încă avansează spre periferie

Armata ucraineană anunţă că desfăşoară contraatacuri în oraşul devastat Bahmut, a cărui cucerire a fost revendicată de către Rusia.

Armata ucraineană a declarat că luptele pentru controlul asupra Bahmutului continuă, în ciuda afirmațiilor Rusiei că a preluat controlul deplin asupra orașului devastat.

Orașul Bahmut a fost epicentrul luptelor din estul Ucrainei, cu numeroase victime de ambele părți. Deși experții militari spun că orașul are o valoare strategică mică, el a căpătat o mare importanță simbolică atât pentru Kiev, cât și pentru Moscova.

De cealaltă parte, seful grupului de mercenari Wagner a promis că va transfera controlul asupra orașului ucrainean Bahmut către armata rusă până la 1 iunie. Evgheni Prigojin a spus că a capturat întreg Bahmutul încă de sâmbătă. Ucraina spune că trupele sale încă avansează la periferia Bahmutului.

Îți mai recomandăm Șeful Wagner susţine că ruşii au obţinut controlul total asupra oraşului Bahmut. Ucraina neagă

Între timp, forțele ucrainene au declarat că au continuat să respingă atacurile rușilor de-a lungul întregii linii de front Bahmut-Avdiyivka-Maryinka în regiunea Donețk. Statul Major al Ucrainei a declarat în raportul său zilnic că forțele sale au respins 37 de atacuri rusești în ultimele 24 de ore.

Departamentul american de Stat a declarat luni că grupul de mercenari Wagner din Rusia încearcă să îşi ascundă eforturile de a achiziţiona echipamente militare destinate să fie utilizate în Ucraina, Washingtonul fiind informat că grupul urmăreşte să tranziteze aceste achiziţii prin Mali pentru a ajuta Rusia în războiul său din Ucraina, informează Reuters.

Gruparea de mercenari este dispusă să folosească documente false pentru astfel de tranzacţii, le-a spus reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller într-un briefing de presă.

„Există indicii că Wagner a încercat să achiziţioneze sisteme militare de la furnizori străini şi să trimită aceste arme prin Mali în calitate de parte terţă”, a spus Miller.

„Nu am văzut încă niciun indiciu că aceste achiziţii au fost finalizate sau executate, dar monitorizăm situaţia îndeaproape”.

Your browser doesn’t support HTML5

„Furia din Bahmut” - dronele high-tech furnizează informații vitale pentru armata ucraineană