Ministerul de Externe român recomandă evitarea călătoriilor în Liban. Tarom a suspendat zborurile

Armata israeliană a declarat că a efectuat marți un atac țintit la Beirut împotriva comandantului Hezbollah despre care spunea că este responsabil pentru o atacul de pe Înălțimile Golan, în care au fost uciși 12 copii și adolescenți în weekend.

Ministerul Afacerilor Externe din România a lansat un avertisment de călătorie în Liban, pe fondul incidentelor recente care au creat un risc de securitate. Tarom a decis să suspende, cel puțin pentru două zile, zborurile spre această zonă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români de existența riscurilor de securitate pentru integritatea lor, cu recomandarea fermă de a evita orice călătorie, „din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă”, afectând disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare.

Mai mult, MAE le recomandă cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să evalueze „cu responsabilitate” posibilitatea părăsirii teritoriului acestui stat atâta timp cât sunt disponibile zboruri comerciale și rute de deplasare.

Îți mai recomandăm Israelul pregătește o replică la atacul din Majdal Shams, care a ucis 12 copii

„Se recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Republicii Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană”, transmit reprezentanții ministerului pe pagina de internet a instituției.

Totodată, MAE le recomandă cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut.

TAROM suspendă zborurile către Beirut

Pe fondul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu și în urma alertei emise de Ministerul Afacerilor Externe de a evita orice călătorie în această regiune, reprezentanții Tarom au decis suspendarea zborurile către Beirut din datele de 31 iulie și 1 august 2024.

Pasagerilor afectați de aceste anulări li se recomandă să contacteze compania pentru reprogramarea călătoriei la o dată ulterioară, fără niciun cost suplimentar. De asemenea, pasagerii au opțiunea de a solicita rambursarea contravalorii biletului de avion.

Îți mai recomandăm Războiul Israel-Hezbollah poate izbucni oricând în Liban (serviciile secrete)

„Compania urmărește evoluția situației și informările autorităților, pentru siguranța pasagerilor săi, și va informa cu privire la statusul curselor programate pentru zilele următoare. Echipa Tarom regretă orice neplăceri create de aceste măsuri și reconfirmă prioritatea companiei pentru siguranța zborurilor și securitatea pasagerilor și echipajelor sale”, se arată pe pagina de internet a Tarom.

Lider Hezbollah ucis în Beirut

Armata israeliană a declarat că a efectuat marți un atac țintit la Beirut împotriva comandantului Hezbollah despre care spunea că este responsabil pentru o atacul de pe Înălțimile Golan, în care au fost uciși 12 copii și adolescenți în weekend.

Îți mai recomandăm Atac asupra Beirutului. Israelul spune că îl vizează pe un comandant al Hezbollah

„IDF a efectuat o lovitură țintită în Beirut, împotriva comandantului responsabil pentru uciderea copiilor din Majdal Shams și uciderea a numeroși civili israelieni suplimentari”, au declarat Forțele de Apărare Israeliene într-un comunicat citat de Reuters.

Tot marți, dar la orele prânzului, armata israeliană a lovit zece ţinte ale Hezbollah în sudul Libanului şi l-a ucis pe unul dintre membrii mişcării islamiste armate.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.