Cabinetele medicilor din cazul Botoșani, percheziționate. Doctorița de gardă, audiată ca suspectă

Alexandra Ivanov a murit în spital așteptând medicii. Imagine generică cu protestul de la Botoșani.

Medicul de gardă în noaptea în care tânăra de 25 de ani, mamă a trei copii, a murit la Maternitatea Botoșani, a fost audiat vineri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Doctorița a fost audiată în calitate de suspect privind decesul Alexandrei Ivanov, a anunțat instituția.

Medicul de gardă în noaptea în care tânăra de 25 de ani, mamă a trei copii, a murit la Maternitatea Botoșani a fost audiat vineri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Doctorița P.M. a fost audiată în calitate de suspect privind decesul pacientei Ivanov Alexandra, a anunțat instituția.

Timp de șapte ore, Alexandra Ivanov a implorat ajutor pentru realizarea unui chiuretaj și nu l-a primit.

„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare", potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Îți mai recomandăm De ce dorm în gardă medicii de gardă? „Odihna e permisă, lipsa de reacție - nu!”

De la declanșarea anchetei de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în dosar au fost audiate 13 persoane. Este vorba despre părinții, soțul și fratele tinerei, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în salon. Rudele s-au constituit deja parte civilă în dosar.

Tot vineri, 1 septembrie 2023, procurorii au făcut trei percheziții domiciliare dispuse de judecătorul de drepturi și libertăți competent, la imobile cu destinație personală și profesională - locuință, cabinete medicale - ale medicului e gardă și a medicului curant și au ridicat înscrisuri informatice relevante.