Ministerul Afacerilor Externe le recomandă ferm românilor să părăsească Libanul

Tot mai multe state le cer conaționalilor să părăsească urgent Libanul, de teama unor posibile conflicte. În imagine, capitala Libanului, Beirut.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă românilor să părăsească urgent Libanul, din cauza riscului mare de securitate. Anunțuri similare au fost făcute de SUA și Franța.

Printr-un comunicat de presă transmis duminică, Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în contextul evoluțiilor recente ale situației de securitate din Orientul Mijlociu și riscului crescut de escaladare, este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Republica Libaneză, pentru întreg teritoriul acestui stat.

„MAE reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare”, se arată în documentul de presă al instituției.

Îți mai recomandăm Încă un lider Hamas ucis în Cisioardania. Convoi militar atacat de Israel la granița Libanului

MAE recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.

Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut.

Ambasada Statelor Unite la Beirut le-a cerut sâmbătă tuturor cetăţenilor americani să plece din Liban „cu orice bilet de avion disponibil”, informează AFP.

Îți mai recomandăm Interviu | Expert în Orientul Mijlociu: Iranul va riposta moderat, doar pentru a demonstra că are cu ce

Ambasada le recomandă tuturor celor care doresc să părăsească Libanul să rezerve orice bilet disponibil, chiar dacă cursa respectivă nu pleacă imediat sau nu reprezintă prima lor opţiune privind traseul.

Cei care nu dispun de fonduri pentru repatriere se pot adresa ambasadei, iar cei care doresc să rămână în Liban trebuie să îşi facă planuri pentru situaţii de urgenţă şi adăpostirea pe loc pe o perioadă mai lungă.

Și ministerul francez de Externe a transmis, duminică, cetăţenilor francezi „să ia de pe acum măsuri pentru a părăsi Libanul cât mai curând posibil", potrivit BFM TV, citat de news.ro.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.