Mircea Carp: „M-am rugat pentru calmul de a putea judeca”

Mircea Carp, München, decembrie 2019 (foto: Ileana Giurchescu)

Un destin și o pagină din istoria radiourilor occidentale în perioada Războiului Rece. „Oameni, destine, istorie”, 26 aprilie 1997. Mircea Iorgulescu în dialog cu Mircea Carp.

Your browser doesn’t support HTML5

Mircea Iorgulescu în dialog cu Mircea Carp, 26 aprilie 1997

Mircea Iorgulescu: „Invitatul emisiunii este jurnalistul Mircea Carp. Un nume binecunoscut multora din ascultătorii postului nostru de radio, o voce de asemenea binecunoscută. Fiindcă Mircea Carp a fost, din 1979 și pînă în mai 1995 director adjunct al Departamentului românesc al Europei Libere.

Până în 1979, Mircea Carp a lucrat la secția română a Vocii Americii, post de radio unde și-a început, de fapt, cariera jurnalistică, în prima parte a anilor ’50.

Detaliu de pe coperta volumului „Vocea Americii” în România (1969 - 1979) de Mircea Carp, Polirom ,1997.

Plecat, fugit din România în ianuarie 1948, Mircea Carp avea să-și revadă țara de origine după 21 de ani, în 1969, cînd l-a însoți pe președintele Nixon în vizita întreprinsă în România, prima vizită a unui președinte american la București.

Într-o carte de memorii tipărită de Editura Polirom din Iași [...] Mircea Carp evocă momentele cele mai importante ale acestei vizite. Alte evocări, în convorbirea pe care vă învit să o ascultați.”