Un mort și cinci răniți grav, după ce un vas cu migranți s-a răsturnat pe Canalul Mânecii 

Imagine generică reprezentând o barcă de mici dimensiuni suprapopulată cu migranți.

Nufragiul a avut loc sâmbătă dimineața. Nave franceze, britanice, însoțite de un elicopter căutau potenţiale victime în largul localităţii Sangatte (Pas-de-Calais), sâmbătă. 

50 de pasageri de pe ambarcaţiune au fost salvaţi, o parte dintre ei de către mijloace britanice, conform Agerpres care citează prefectura locală.

O navă franceză de patrulare a serviciului public Cormoran a observat vasul care se scufunda și a început operaţiunea de salvare.

Patru nave, un elicopter francez şi două nave britanice au fost de asemenea mobilizate. O anchetă a fost deschisă de procuratura din Boulogne.

Îți mai recomandăm 27 de migranți au murit în Canalul Mânecii. Marea Britanie și Franța se acuză reciproc

Numărul migranților care au traversat ilegal Canalul Mânecii din 2018 se ridică la peste 100.000 de migranţi. Ei au folosit ambarcațiunu de mici dimensiuni, punându-și viața în pericol, potrivit unui bilanţ realizat vineri de AFP pe baza cifrelor oficiale britanice.

În 2022, cinci migranţi au murit pe mare şi patru au fost daţi dispăruţi după ce au încercat să ajungă pe coastele engleze plecând din zona litorală din nordul Franţei, iar în noiembrie 2021, alți 27 de migranţi și-au pierdut viața în condiții similare.

Numărul plecărilor către Marea Britanie a crescut de joi, datorită condițiilor meteo favorabile.