Noul guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Natalia Gavrilița, a depus, vineri, jurământul.
Guvernul a fost învestit după ce a primit 61 de voturi în Parlament, toate din partea PAS, după ce deputații din partidul Șor și cei din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că nu acordă votul de încredere pentru guvernul Gavrilița, potrivit Radio Radio Europa Liberă Moldova.
Îți mai recomandăm Republica Moldova alege Europa | Ce urmează pentru PAS și Maia Sandu și de ce a pierdut AURPremierul Natalia Gavrilița și-a prezentat programul de guvernare intitulat „Moldova vremurilor bune”, care are printre priorități:
- reforma justiției;
- eliminarea corupției;
- crearea locurilor de muncă bine plătite;
- reducerea sărăciei;
- majorarea pensiilor;
„Acest guvern nu va fura, nu va crea legi care să permită furtul, nu va crea companii abonate la achiziții, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului și nu va proteja escrocii și bandiții și monopolurile care jecmănesc oamenii acestei țări. Mai mult, vom curăța instituțiile statului de oameni corupți”, a spus Natalia Gavrilița.
Într-o postare pe pagina sa deFacebook, premierul României, Florin Cîțu a transmis succes noului Guvern al Republicii Moldova. „Vom sprijini toate eforturile doamnei prim-ministru Natalia Gavrilița și ale Cabinetului său, îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european. Așa cum am arătat în scrisoarea de felicitare pe care tocmai am semnat-o, astăzi, pentru doamna prim-ministru, suntem pregătiți să începem imediat să lucrăm pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a transmis Florin Cîțu.
La rândul său, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat, potrivit Mediafax, că este „încrezător că acest guvern, în parteneriat cu președintele Maia Sandu, va aduce o schimbare reală în calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova, va ancora țara în parcursul pro-european și pro-reformă și va face cu adevărat diferența față cei care au refuzat șansa la dezvoltare și prosperitate cetățenilor de peste Prut”.
Ludovic Orban a adăugat că pasul făcut de Republica Moldova, „trebuie însoțit de și mai mult sprijin din partea României și a partenerilor internaționali", a transmis Ludovic Orban.