Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România

Sală de păcănele

Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență prin care toți operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România.

De asemenea, legea aflată în Parlament, prin care sediile de păcănele (pocher electronic) vor fi scoase în afara localităților va fi adoptată în procedură de urgență, a anunțat premierul Marcel Ciolacu înaintea ședinței de luni a Executivului.

De asemenea, premierul a anunțat că va continua reglementarea jocurilor de noroc referindu-se la „ameninţările din industria păcănelelor.”

„Atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise, în timp ce bisericile erau închise. Eu le transmit foarte clar: nu au nici o şansă, s-a terminat!”, a spus social-democratul Marcel Ciolacu fără a explica și la cine se referă.

El a sugerat că industria jocurilor de noroc ar fi făcut presiuni asupra autorităților statului.

„Sunt convins că autorităţile statului vor face lumină cu privire la modul în care aceşti intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii. Aşa cum au făcut şi în pandemie! Atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise, în timp ce bisericile erau închise! Eu le transmit, foarte clar: Nu au nici o şansă! S-a terminat!”, a conchis Ciolacu, citat de News.ro.

Sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu a acuzat „o formă de şantaj” la adresa lui, cât şi a altor responsabili ai statului român, după ce a propus proiectul de lege privitor la eliminarea păcănelelor din oraşe, fără a oferi mai multe detalii.

El a cerut „statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”.

„Am iniţiat un proiect de lege cu celebrele păcănele pe care le găsiţi, domnilor, primari, în toate comunele şi dumneavoastră ştiţi cel mai bine nenorocirile pe care le crează”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Timiş, de la Timişoara.

Ciolacu a spus că mai ales oamenii cu o situaţie financiară precară joacă la păcănele, crezând într-o îmbogățire rapidă.

„Am văzut şi reacţii şi atacurile şi la mine şi la Freddy (Alfred Simonis - n.r.), vor mai fi în continuare cum sunt şi la Sorin Grindeanu (...). Cu cât va ţine zidul corupţiei din Ministerul Transporturilor şi a intereselor, cu atât va fi mai atacat. Trebuie să îţi asumi, Sunt pregătit, la fel ca şi Freddy (Alfred Simonis - n.r.) şi Sorin (Grindeanu - n.r.) şi nu ne e frică de nimic din ceea ce am făcut, Să ştiţi că ei nu se opresc aici. Să vă fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea eu consider că am ajuns într-o formă de şantaj. În caitatea mea de prim-ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”, a completat Ciolacu.

Îți mai recomandăm Senatul a aprobat proiectul care scoate din orașe sălile de jocuri de noroc