Linkuri accesibilitate

Senatul a aprobat proiectul care scoate din orașe sălile de jocuri de noroc


Legea vine și cu amenzi aspre în cazul accesului minorilor în sălile de jocuri de nororc.
Legea vine și cu amenzi aspre în cazul accesului minorilor în sălile de jocuri de nororc.

Senatul a aprobat în ședința de marți proiectul de lege care prevede ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la maxim 50 de metri de limita teritorială a orașelor, municipiilor, sau comunelor. Aceeași limită se aplică și la București. 

Proiectul mai trebuie aprobat de Camera Deputaților, for decizional. Dacă va fi aprobată și de deputați și promulgată de președinte, legea va fi publicată în Monitorul Oficial, iar sălile de jocuri de noroc vor avea 60 de zile să se conformeze.

De asemenea, sălile de jocuri nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri de școli, parcuri, locuri de joacă, biserici, sau spitale sau în zone unde ar putea încurca traficul.

Mai mult, licențele pentru organizarea jocurilor de noroc vor fi acordate în așa fel încât să nu existe mai mult de un punct de lucru per 20.000 de locuitori. În fiecare punct de lucru vor putea exista maxim 20 de aparate de tip slot-machine, față de numărul actual, de 75.

Unitățile care permit accesul minorilor vor primi amenzi între 100.000 și 200.000 de lei. La a doua abatere, autoritățile le pot suspenda licența timp de șase luni, iar la a treia abatere, licența le va fi anulată.

În luna mai, un tânăr din Râmnicu Vâlcea și-a dat foc după ce pierduse 3.000 de lei la păcănele.

În urma gestului său extrem, peste 160.000 de români au semnat o petiție prin care cereau interzicerea reclamelor la jocurile de noroc și pariuri sportive.

La începutul lunii august, la București, un bărbat s-a legat cu cătușele de șinele de metrou din Piața Unirii 2, cerând interzicerea păcănelelor.

XS
SM
MD
LG