Puternic atac cibernetic, 1000 de companii afectate | Joe Biden suspectează hackeri care au legătură cu Rusia

Atacurile cibernetice s-au intensificat în ultima perioadă, iar președintele Biden spune că nu poate exclude hackerii care au legătură cu Rusia

Președintele Joe Biden a cerut serviciilor americane să investigheze cine se află în spatele puternicului atac cibernetic asupra firmei americane Kaseya, care are peste 40.000 de angajați. Atacul de tip ransomware a paralizat Coop Sweden, care și-a închis activitatea sâmbătă, informează Reuters. 

Agenția SUA pentru securitate cibernetică și securitate a infrastructurii (CISA) și FBI monitorizează situația și încearcă să afle cine se află în spatele atacului informatic.

Firma de Securitate Huntress Labs a declarat că există bănuieli că hackerii ar avea legătură cu Rusia, fiind vorba de gruparea REvil. FBI a acuzat luna trecută același grup de paralizarea ambalatorului de carne JBS SA.

Îți mai recomandăm SUA avertizează cu privire la încercările unui grup de hackeri ruși de a obține acces complet la sistemele informatice

Atacul de tip ransomware speculează găurile de securitate ale unei companii sau persoane și îi paralizează sistemele informatice. Hackerii cer apoi o răscumpărare pentru a le debloca.

Președintele SUA a recunoscut că nu se știe cu siguranță cine se află în spatele atacului cibernetic. Liderul de la Casa Albă a spus că, inițial, nu s-a gândit la Rusia, dar nu poate să fie sigur de acest lucru. Joe Biden le-a cerut agențiilor americane de informații și să ofere răspunsul dacă Rusia se află în spatele atacului cibernetic de amploare.

Atacurile cibernetice de tip ransomware s-au intensificat în ultima perioadă, fiind afectate marile companii. Pe lângă JBS, au mai fost afectat și operatorul de conduce Colonial Pipeline, dar și comunități și companii locale.

Îți mai recomandăm SUA și Marea Britanie dezvăluie metodele folosite de Rusia pentru atacurile cibernetice