Puține răspunsuri concrete, dar fără gafe. Cum a fost primul interviu televizat al Kamalei Harris

Kamala Harris a participat la primul interviu televizat de când a anunțat că va fi candidatul democrat la alegerile prezidențiale.

Primul interviu acordat presei de Kamala Harris, în calitate de candidat democrat la președinția SUA, a venit după mai multe săptămâni în care Harris a fost acuzată că evită mass-media.

Pentru susținătorii ei, performanța Kamalei Harris a fost, probabil, suficient de bună.

În interviul de la CNN de joi seară (29 august), unde a participat alături de Tim Walz, propunerea ei pentru funcția de vicepreședinte, Harris a evitat orice gafe evidente.

Interviul, speră susținătorii ei, ar trebui să răspundă la criticile oponenților republicani, care au acuzat-o că nu este – așa cum a susținut rivalul republican Donald Trump – „suficient de deșteaptă” pentru a gestiona aparițiile în presă neregizate.

Harris a vorbit despre puține lucruri noi care țin de specificul politicii ei sau despre prioritățile ei ca președinte, dacă va câștiga în noiembrie.

Harris a apărat realizările administrației lui Joe Biden în domeniul economic, deși a spus că mai sunt „mai multe de făcut”. Întrebată despre planurile pentru prima zi a administrației sale, în cazul în care ar câștiga în noiembrie, Kamala Harris a spus că se va concentra pe reducerea costurilor zilnice pentru americani și pe sprijinirea familiilor, dar nu a dat detalii.

În ceea ce privește politica externă, Harris a evitat o întrebare despre transporturile de arme către Israel. De asemenea, ea nu a spus ce va face diferit față de încercările eșuate până acum ale administrației Biden de a pune capăt războiului dintre Israel și Hamas, desemnată organizație teroristă de SUA și UE.

Kamala Harris a spus doar că „trebuie să încheiem o înțelegere”.

Îți mai recomandăm Walz, nominalizat pentru vicepreședinție. Clinton: „Kamala, președintele bucuriei”

Răspunsul a părut menit să liniștească atât facțiunile pro-Israel, cât și cele pro-palestiniene din Partidul Democrat.

Harris a vorbit atât despre necesitatea de a obține eliberarea ostaticilor israelieni, cât și despre faptul că „mulți palestinieni nevinovați” sunt uciși în timpul atacurilor Israelului.

Your browser doesn’t support HTML5

Vicepreședintele american Kamala Harris despre imigranți, Orientul Mijlociu și politica identitară

Harris, de origine indiană și jamaicană, a refuzat să răspundă la o întrebare despre afirmația nefondată a lui Trump că „s-a întâmplat să devină neagră” din motive politice.

„Aceeași replică veche și obosită. Următoarea întrebare”, a replicat Kamala Harris.

Probabil că cele mai notabile momente din interviu au venit atunci când a fost întrebată insistent de ce a renunțat la una dintre pozițiile ei politice anterioare, mai liberale.

Harris s-a distanțat de o declarație din 2019 conform căreia va interzice fracking-ul, o problemă importantă în statul Pennsylvania, bogat în gaz, spunând că în 2020 și-a „exprimat clar” poziția, pe care o susține și astăzi.

„Putem dezvolta o economie prosperă de energie curată fără a interzice fracking-ul”, a spus Harris.

Ea a adăugat: „Valorile mele nu s-au schimbat”.

Harris s-a abținut în timpul interviului să-l atace pe contracandidatul Donald Trump, dar l-a acuzat că încearcă „să diminueze caracterul și puterea a ceea ce suntem noi ca americani”.

Oponenții ei au profitat imediat de faptul că Harris a sprijinit politica administrației Biden. Echipa de campanie a lui Trump a scris pe rețeaua X că „prima zi” pentru Harris a fost „acum 1.317 zile” – o referire la ziua în care și-a asumat funcția de vicepreședinte al lui Biden.

Pe propria sa rețea de socializare, Trump însuși a oferit o evaluare a prestației Kamalei Harris în timpul interviului: „Plictisitor”.

Your browser doesn’t support HTML5

Harris promite să sprijine aliații SUA și îl critică pe Trump pentru că amenință valorile democrate

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.