Întâlnirea de la Ramstein privind Ucraina a fost anulată – surse NATO

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin (stânga) și președintele ucrainean Volodimir Zelenski participă la o reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina. 6 septembrie.

O întâlnire la nivel înalt a grupului Ramstein al donatorilor de arme pentru Ucraina a fost anulată după ce președintele american Joe Biden a fost forțat să anuleze o vizită în Germania săptămâna aceasta, au declarat două surse din NATO pentru RFE/RL pe 9 octombrie.

Contramandarea vizitei președintelui Biden vine în condițiile în care SUA se pregătesc de impactul uraganului Milton în Florida.

Grupul Ramstein, cunoscut și sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, urma să se întâlnească în timpul vizitei oficiale a lui Joe Biden în Germania, în perioada 10-13 octombrie.

La întâlnirea de la Ramștein, președintele Volodimir Zelenski ar fi urmat să prezinte planul prin care Ucraina ar urma să obțină victoria în războiul cu Rusia.

Zelenski a prezentat deja planul președintelui SUA, Joe Biden, precum și candidaților la președinție de la alegerile din Noiembrie, Kamala Harris și Donald Trump.

Casa Albă a declarat atunci că planul lui Zelenski conține „o serie de pași productivi”.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că și-a amânat călătoria pe 8 octombrie „pentru a supraveghea pregătirile și răspunsul la uraganul Milton, pe lângă răspunsul continuu la impactul uraganului Helene în sud-est”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Meteorologii au avertizat că furtuna de categoria 5, uraganul Milton, al doilea care lovește Florida în ultima lună, s-ar putea transforma în cel mai grav dezastru natural care a lovit statul în ultimul secol.

Uraganul Milton se afla în dimineața zilei de 9 octombrie, la aproximativ 580 de kilometri sud-vest de orașul Tampa, cu vânturi care ajung și la viteze de 260 km/h, potrivit Centrului Național pentru Uragane.

Milton este așteptat să ajungă pe uscat mai târziu pe 9 octombrie, în timp ce vestul Floridei încă e afectat de uraganul Helene, care a inundat străzile și casele din zonă în urmă cu două săptămâni.

Cel puțin 230 de persoane au murit în sudul Statelor Unite după ravagiile făcute de uraganul Helen.

Îți mai recomandăm Noul șef al NATO Mark Rutte, în prima sa vizită în Ucraina de la preluarea mandatului

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.