Rusia a lansat luni un nou val de atacuri aeriene cu drone și rachete asupra Kievului

Rusia a intensificat atacurile asupra Kievului. Luni, la primele ore ale dimineții, s-au auzit mai multe explozii.

Rusia a lansat luni dimineață un nou val de atacuri aeriene asupra Kievului folosind drone și rachete de croazieră.

Administrația militară a capitalei ucrainene a declarat că forțele de apărare au doborât peste 40 de astfel de rachete. Oficialii au spus că nu există pagube majore sau victime, dar că acesta a fost al 15-lea atac major asupra orașului în luna mai, relatează Reuters.

„Încă o noapte dificilă pentru capitală”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe canalul de Telegram. Oficialii ucraineni au spus că luni Rusia a folosit drone iraniene.

Atacul de luni dimineață urmează celui de duminică, atunci când 36 de drone rusești au fost doborâte deasupra Kievului.

În urma atacului de duminică dimineață, un bărbat a murit la Kiev din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive.

Între timp, forțele ruse au continuat să tragă asupra unor zone din sudul Ucrainei, iar pe linia frontului Avdiivka - orașul Donețk au desfășurat operațiuni ofensive limitate. Rușii au vizat infrastructura și proviziile militare.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a arătat că aproximativ 80 de soldați ruși au dezertat în zona ocupată Lisiceansk, regiunea Lugansk. Totodată, aproximativ 30 de mercenari Wagner au fugit în zona Bahmut.

Îți mai recomandăm Val de atacuri cu drone asupra Kievului. Autoritățile ucrainene: e cel mai amplu atac asupra capitalei de la începutul invaziei