Apelul ambasadei Ucrainei către români privind răspândirea filmărilor din porturile atacate de ruși

Această fotografie a fost publicată pe contul Telegram de șeful Administrației Militare Regionale Odesa, Oleg Kiper, și arată depozitele avariate de atacul rusesc asupra porturilor ucrainene.

Ambasada Ucrainei în România face un apel la români să nu mai distribuie pe rețelele de socializare filmări ale atacurilor rusești cu drone asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Reprezentanții Ucrainei la București spun că fimările răspândite pe rețelele de socializare cu dronele rusești care atacă infrastructura ucraineană de la Dunăre reprezintă o amenințare directă pentru populația din zonă.

A P E L
Rusia continuă să terorizeze populația pașnică ucraineană și să atace infrastructura civilă a Ucrainei. În special, în noaptea spre 16 august, trupele ocupante rusești au atacat din nou regiunea Odesa, vizând infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, șapte persoane au fost rănite, depozite și silozuri de cereale au fost avariate.
Aceasta confirmă încă o dată abuzul cinic al dreptului internațional umanitar făcut de agresorul rus, dorința lui de a submina securitatea alimentară mondială, punând în pericol furnizarea de produse agricole ucrainene celor aflați în nevoie.
Cu regret astăzi observăm o diseminare pe rețelele de socializare și în unele mass-media a unor filmulețe privind dronele care lovesc infrastructura portuară și funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare nu numai la adresa siguranței funcționării porturilor dunărene, ci și direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune.
Agresorul rus monitorizează activ internetul și, primind informații suplimentare, își ajustează atacurile sale.

Facem apel la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de vodeo pe rețelele de socializare și în mass-media, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre.

Forțele armate rusești au atacat noaptea trecută cu drone infrastructura din porturile ucrainene dunărene Ismail și Reni, aflate în apropierea granițelor României, spun structurile MApN care asigură monitorizarea spațiului aerian.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) spune că nu a identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României după atacurile rusești de noaptea trecută.

„Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac", a declarat guvernatorul Oleg Chiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii", a precizat el.

„Unul dintre porturile de pe Dunăre a fost lovit de bombardamentele inamice, care au avariat depozitele şi instalaţiile de depozitare a cerealelor. Incendiile au fost stinse rapid de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat guvernatorul, fără a preciza dacă este vorba despre portul Reni sau Ismail.

Îți mai recomandăm Ministerul Apărării, după atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: România nu este în pericol