Serviciul secret ucrainean a arestat un bărbat acuzat că i-a ajutat pe ruși în atacul de la Kramatorsk

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a declarat că bărbatul locuia în oraș și era angajat la o companie locală de transport de gaze.

Serviciul de contrainformații al Ucrainei spune că a arestat „un agent al serviciilor speciale ruse” pe care îl acuză că a ajutat Rusia să dirijeze o lovitură cu rachete care a ucis 10 persoane în orașul ucrainean Kramatorsk .

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a declarat că bărbatul locuia în oraș și era angajat la o companie locală de transport de gaze.

„Agentul Federației Ruse va răspunde cu siguranță în fața instanței ucrainene. Dar detenția lui este și un semnal pentru toți ceilalți ajustatori și trădători care lucrează pentru inamic. Amintiți-vă: pedeapsa este inevitabilă”, a declarat Vasîl Malîuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei.

„Desfășurăm în mod constant activități juridice și continuăm să colectăm probe pentru instanțele internaționale”, a mai spus el.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise după un atac al forțelor rusești asupra unui restaurant din Kramatorsk, din regiunea Donețk.

Printre morți se află cel puțin trei copii, iar peste 60 de persoane ar fi fost rănite.

Serviciile de urgență au spus că șapte persoane au fost salvate de sub dărâmături.

În discursul său, Volodimir Zelenski a anunțat că echipele de salvare intervin pentru a ajuta victimele și a limita pagubele.

„Fiecare astfel de manifestare a terorii ne dovedește din nou și din nou, nouă și întregii lumi, că Rusia merită un singur lucru ca urmare a tot ceea ce a făcut: înfrângere și un tribunal, procese corecte și legale împotriva tuturor ucigașilor și teroriștilor ruși”, a spus președintele ucrainean.

Poliția ucraineană afirmă că Rusia a tras două rachete sol-aer S-300 asupra orașului Kramatorsk.

„Cadavrele a trei persoane, inclusiv un minor născut în 2008, au fost recuperate de sub dărâmături. Printre răniți s-a numărat și un copil născut în 2022", a declarat Ministerul de Interne de la Kiev, Igor Klimenko.

Serviciul ucrainean de urgență a anunțat pe Telegram că 47 de persoane au fost rănite în lovitura care a distrus un restaurant popular din oraș.

Mai multe clădiri din apropiere au fost avariate în atacul asupra orașului, pe care Rusia l-a vizat frecvent de la invazia pornită în februarie 2022.

Kramatorsk se află la aproximativ 30 de kilometri de linia frontului.

Kramatorsk, în doliu | Salvatorii continuă căutarea supraviețuitorilor după atacul cu rachete rusești