Kremlinul susține că armata rusă a recrutat peste 100.000 de soldați în acest an

Moscova a desfășurat o campanie de recrutare militară agresivă în ultimele luni, în timp ce Kievul se pregătește pentru o contraofensivă după luni de impas în estul Ucrainei.

Peste 100.000 de soldați au fost recrutați doar în acest an în armata rusă, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în timp ce Moscova încearcă să recruteze voluntari pentru ofensiva sa din Ucraina.

Moscova a desfășurat o campanie de recrutare militară agresivă în ultimele luni, în timp ce Kievul se pregătește pentru o contraofensivă după luni de impas în estul Ucrainei.

„Între 1 ianuarie și 19 mai, 117.400 de oameni au fost acceptați în rândurile forțelor armate pe bază contractuală și ca parte a formațiunilor noastre de voluntari”, a spus Medvedev, potrivit Agenției France-Presse (AFP).

Mededev, care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Kremlinului, a declarat că oficialii ruși continuă să recruteze soldați cu contract.

În septembrie, președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară „parțială” – prima a Rusiei după cel de-al doilea război mondial – care a trimis unde de șoc în toată țara și a determinat zeci de mii de oameni să fugă.

Nedorind să anunțe o a doua mobilizare, Moscova a optat în schimb pentru o campanie masivă de PR, sperând să-i ademenească pe ruși cu stimulente financiare.

Autoritățile nu și-au dezvăluit țintele, dar diverse estimări spun că Moscova ar putea încerca să recruteze 400.000 de voluntari.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat în decembrie că este necesar să se mărească numărul personalului de luptă la 1,5 milioane.

Autoritățile ruse nu au dezvăluit pierderile actuale, dar în septembrie Ministerul Apărării a declarat că aproape 6.000 de soldați ruși au murit în Ucraina.

Potrivit estimărilor occidentale, aproximativ 150.000 de soldați ruși și aproximativ 150.000 de soldați ucraineni au fost uciși și răniți.

Îți mai recomandăm Rusia încearcă să recruteze migranți din Asia Centrală pentru războiul împotriva Ucrainei