Atacuri rusești de Ziua Independenței Ucrainei. O persoană ucisă și 16 rănite, printre care și o fetiță de 7 ani

Oamenii se plimbă în jurul vehiculelor militare rusești distruse instalate în centrul orașului Kiev, la 32 de ani de la obținerea independenței față de Rusia sovietică.

Cel puțin o persoană a fost ucisă și 16 persoane au fost rănite în atacurile rusești de joi în toată Ucraina, au declarat oficialii locali, în ziua în care Kievul marchează 32 de ani de independență față de Moscova. Printre cei răniți se afla și o fetiță de 7 ani.

Orașele Herson, Dnipro și Kurahove din prima linie au fost lovite de atacuri în care au fost răniți civili ucraineni, iar un fermier a fost ucis de bombardamente.

Un atac rusesc cu rachetă rusă asupra unui terminal de autobuz din Dnipro a rănit 10 persoane, a declarat guvernatorul regional Serghei Lîsak, citat de Reuters.

Mai multe magazine din apropierea gării au fost zguduite și distruse de explozie.

O femeie s-a repezit la fața locului, rugând autoritățile să o lase să vadă ce daune au fost aduse magazinului ei cu obiecte electronice. „Când am intrat în sfârșit înăuntru am văzut că totul era complet distrus”, a declarat pentru Reuters femeia, care și-a dat numele doar Tatiana.

Un alt proprietar de magazin, Serghei, și-a exprimat furia față de Rusia.

„Numai niște fiare ar putea să facă așa ceva. Sunt mulți oameni aici (la terminalul de autobuz), oamenii ajung aici ca să plece din oraș. Cum poți să tragi într-o țintă civilă?" a spus el.

Peste 10 alte clădiri, inclusiv o bancă, un hotel și o clădire administrativă, au fost avariate, a mai spus guvernatorul.

În sudul Hersonului trei persoane au fost rănite, pe lângă fermierul care a fost ucis, au declarat oficialii.

Guvernatorul regional Alexandr Prokudin a declarat că fermierul a fost ucis de bombardamente în timp ce lucra pe un câmp din apropierea satului Șîroka Balka.

O fetiță de șapte ani a fost rănită de bombardamentele rusești în centrul orașului Herson, a mai spus Prokudin.

Procuratura generală a Ucrainei a declarat că alte două persoane au fost rănite când unul dintre obuze a lovit un acoperiș al unei case private și a postat o fotografie care arată o clădire parțial distrusă, cu o gaură deschisă într-o parte.

Trei localnici au fost răniți într-un atac separat asupra unui supermarket din orașul Kurahove, din estul regiunii Donețk, a declarat procuratura.

Rusia a atacat în mod regulat orașele ucrainene aflate departe de prima linie, deși neagă că a vizat în mod deliberat civili.
Ucraina a sărbătorit joi împlinirea a 32 de ani de la obținerea independenței față de Rusia sovietică. Aniversarea a căzut la exact 18 luni de când Rusia a invadat Ucriana.
Îți mai recomandăm De Ziua Independenței, Zelenski vorbește despre un popor ucrainean liber. Mesajele lui Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu