Candidata USR în al doilea tur al prezidențialelor, Elena Lasconi, e de părere că documentele ar fi trebuit desecretizate mai devreme.
„Bine că s-a desecretizat. Putea să se întâmple mai devreme un pic, poate chiar mai devreme de turul întâi, că nu cred că au aflat doar acum. Ştiu că erau foarte mulţi moderatori, cei mai mulţi din Europa, care acţionau pe zona România în campania electorală”, a afirmat Elena Lasconi miercuri seara la Digi24.
Ea a atras atenţia că documentele CSAT privind campania pe TikTok a lui Călin Georgescu arată acelaşi mod de operare l-a avut Rusia în Georgia şi în Republica Moldova.
„Eu cred că nu eram în această situaţie şi s-ar fi putut să nici nu fi fost candidat acest domn dacă instituţiile statului îşi făceau treaba înainte. Dar acum nu mai trebuie să luăm despre trecut. Avem o problemă foarte gravă. Acum suntem în situaţia în care avem de ales între Rusia sau Uniunea Europeană”, a adăugat Elena Lasconi.
La rândul lui, Călin Georgescu a calificat desecretizare documentelor drept „o disperare masivă a sistemului”.
„Desecretizarea ar fi trebuit să fie la câți bani s-au cheltuit pe deplasările, de fapt excursiile, domnului Iohannis. Este pentru prima oară când CSAT este convocat pentru un candidat. (...) Dreptatea lui Dumnezeu nu coincide cu dreptatea oamenilor, ei asta nu înțeleg (…) Faptul că sistemul este în această panică ne ajută”, a afirmat Călin Georgescu la Realitatea TV.
Călin Georgescu a mai afirmat că nu cunoaște persoanele care apar în documente ca promotori ai candidaturii sale pe rețelele sociale.
Președintele Klaus Iohannis a desecretizat, miercuri, informările făcute de serviciile de informații în cadrul ședinței CSAT din 28 noiembrie în care s-a discutat despre interferențele în procesul electoral din România.
Rapoartele SRI vorbesc despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea lui Călin Georgescu și care are „modul de operare al unui actor statal”.
Serviciul Român de Informații arată despre candidatul Călin Georgescu că a declarat la AEP zero lei buget de campanie, respectiv zero cheltuieli, dar a beneficiat de finanțări de sute de mii de euro pentru promovarea sa, mai ales pe rețelele sociale.
Îți mai recomandăm Operațiunea „Georgescu președinte”. Documente declasificate de SRI, SIE, MAI și STS: Rusia – război hibrid și rolul Moscovei în alegeriEuropa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.