Regele Charles al III-lea a primit bijuteriile coroanei Scoției la Edinburgh

Regele Marii Britanii Charles al III-lea primește Coroana Scoției de la canotoarea olimpică Katherine Grainger în timpul unui serviciu național de Ziua Recunoștinței în interiorul Catedralei St Giles din Edinburgh, pe 5 iulie 2023.

Regele Carol al III-lea a primit bijuteriile coroanei Scoției la Edinburgh, în cadrul unei ceremonii de marcare a încoronării sale. De asemenea, a primit coroana și sceptrul care fac parte din Onorurile Scoției, transmite BBC.

Slujba națională de mulțumire de la Catedrala St Giles a prezentat, de asemenea, o nouă sabie numită după Regina Elisabeta.

Înainte de slujbă, bijuteriile coroanei au fost aduse de la Castelul Edinburgh la St Giles, într-o procesiune pe Royal Mile, care a implicat aproximativ 100 de persoane de pe diverse paliere ale societății scoțiene.

Peste 700 de membri ai Marinei Regale, Armatei Britanice și Royal Air Force au făcut parte din procesiune.

Evenimentul a fost finalizat cu salvele a 21 de arme la Castelul Edinburgh și un pasaj cu săgeți roșii.

Pe de altă parte, antimonarhiștii au scandat „nu ești regele meu” pe Royal Mile, în Edinburgh, înaintea slujbei de mulțumire.

Câțiva protestatari au fost arestați.

Un alt grup anti-monarhie a organiza un miting în afara Holyrood, la care au participat liderii Verzilor, Patrick Harvie și Lorna Slater.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.

Îți mai recomandăm Live | Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Tot ce trebuie să știi despre un moment unic în ultimele șapte decenii