În scaun cu rotile de trei ani, respins la încadrarea în grad de handicap

Imagine ilustrativă

O comisie de evaluare din Suceava i-a respins unui bărbat - aflat în scaun cu rotile de 3 ani - cererea de încadrare în gradul de handicap.

Unui bărbat aflat în scaun cu rotile de trei ani i-a fost respinsă cererea de încadrare în grad de handicap din cauza unui ordin vechi de ministru, care îi împiedică și pe alți oameni să primească indemnizațiile cuvenite, potrivit stirileprotv.ro.

Daniel Bodnar este activist de mediu din județul Suceava.

După un accident căruia i-a căzut victimă în urmă cu trei ani, a rămas paralizat de la brâu în jos.

Acum, se deplasează într-un scaun cu rotile și a depus o cerere pentru încadrarea într-un grad de handicap. Deși are toate documentele, dosarul i-a fost respins.

„Viaţa mea, de zi cu zi, se rezumă la deplasarea în scaun cu rotile, pentru treburile zilnice. Am fost respins pe motivul unui ordin de ministru, din anul 2007, și mi s-a comunicat că nu mă încadrez nici măcar în unul din gradele comisiei”, spune Bodnar.

Multe alte persoane cu dizabilități trec prin situații similare.

De altfel, medicii neurochirurgi precizează că, în cazul leziunilor traumatice ale măduvei spinării, recuperarea este imposibilă.

Mai multe, pe stirileprotv.ro.

Îți mai recomandăm De ce a lăsat Guvernul PSD-PNL 90.000 de asistenți ai persoanelor cu dizabilități fără creșterea de 20% a salariilor
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI