Roșia Today: Rareș Bogdan: „Dacă mă aleg pentru UE, toți românii și toți europenii vor avea batiste de mătase la rever. Promit.”

Roșia Today a reușit azi un interviu de excepție. Nu, nu l-am invitat pe Donald Trump să vorbească românilor, nici pe Emanuel Macron sau Papa Francisc, personaje altfel lipsite de anvergură și carismă pentru cei mai mulți dintre români.

Am reușit, în exclusivitate pentru dumneavoastră, un interviu cu cea mai mare speranță și totodată certitudine a politici românești și europene, Rareș Bogdan. Mulțumim acestei proaspete somități a politicii că a avut amabilitatea să ne răspundă la unele întrebări.

RT - Bună ziua, domnule Rareș Bogdan!

Rareș Bogdan - Bună ziua, dumneavoastră și telespectatorilor dumneavoastră… Scuzati, defect profesional, am vrut să spun, cititorilor dvs.

RT - Problema campaniei electorale pentru europarlamentare este că nu sunt abordate deloc teme de interes european, chestiuni concrete pe care România să le rezolve in următorii patru ani la Bruxelles. Ce părere aveți de această sărăcire a discursului politic?

RB - Eu am abordat mereu numai teme europene. De exemplu, eu îmi comand sacourile, cămășile și eșarfele doar la Paris sau la Londra sau la telefon. Deci sunt european din cap până în picioare. Chiar și unghiile mi le fac cu lac românesc, din rășină de brad românesc, nu ca Dragnea care in megalomania lui isi taie unghiile cu o drujbă mică de unghii suedeză, Husqvarna, din care au numai milionarii europeni.

Îți mai recomandăm Roșia Today: Liviu Dragnea și Rareș Bogdan, acești Decebal și Traian ai europarlamentarelor

RT – Iată un amănunt de campanie interesant, n-am știut. Ce proiecte vizați pentru România în Parlamentul European?

RB - Deci aș vrea să lansez un program prin care fiecare român de-al nostru și fiecare european să primească câte o batistă de mătase naturală, cum am eu la rever, aici. O să facem Europa batistelor frumoase.

RT - Tema corupției o veți mai aborda.

RB - Bineînțeles. Dar m-am răzgândit. Nu mai vreau neapărat pușcărie pentru Dragnea. E prea blândă pedeapsa. O să-l condamn la următorul supliciu: să fie obligat sa-i răspundă la întrebări, în direct, opt ore pe zi, lui Denise Rifai. O să se ceară singur la pușcărie în trei săptămâni.

RT - Despre problema alimentelor care au standarde diferite în UE față de România ce ne puteți spune?

RB - Domnule, eu sunt înainte de toate un mare patriot clujean, exact ca echipa CFR Cluj, unde au jucat toți patrioții români, brazilieni sau portughezi. De aceea eu, ca român, mănânc numai icre negre românești, tricolore, roșii, galbene și albastre. La fel brânză tricoloră, legume tricolore, mămăligă tricoloră… Ești ceea ce mănânci, întelegi?

Îți mai recomandăm Roșia Today: Aurelian Pavelescu despre Corneliu Coposu - „a făcut pușcărie din interes”

RT - Dar pentru români, concret, ce vreți să faceți la Bruxelles?

RB - O multitudine de lucruri. În primul rând îl voi înjura pe Dragnea și pe toți cei care distrug această țară frumoasă care merită alti lideri, nu doar comuniștii vopsiți de la PSD. Voi face totul pentru țara mea, voi merge la biserică de Paști și de Craciun să mă rog după cum ne-au învățat moșii și strămoșii noștri, voi posta pe Instagram poze cu soția mea, cu copiii mei și cu țara mea.

RT - Felicitări! Totuși e cam multă abureală în discursul dvs. electoral.

RB – Apreciez îndrazneala dvs. Mă provoacă. Da, e abureală, ce-ați vrea? Să țin cursuri de politologie, de economie comparată, de sociologie? Vorbesc exact pe nivelul bizonului nehotărât. Eu nu sunt aici ca să-i conving pe votanții PNL să voteze PNL, eu sunt aici să-I conving pe bizonii PSD să voteze PNL, înțelegeți? Nu-mi cereți discursuri arogante și progresiste. Mergeți la USR pentru astea. Eu sunt pe tradiție, valori naționale, patriotism, da?

RT – Adică gargară.

RB – Exact, dacă așa vrei tu. Hai că am senzația ca v-a plătit Codrin Ștefănescu să mă luați la mișto. La revedere!

Îți mai recomandăm Roșia Today „Scrisoarea lui Ion Iliescu către Mihail Gorbaciov, cu prilejul judecării dosarului Revoluției”

RT – O secundă, vă rog. Care-i visul dvs ca politician patriot român?

RB – Pentru mine visul este să am o pensie bună de la UE după ce mă retrag, iar pentru țară, ca un mare ardelean ce sunt, vreau să le promit românilor că le dau Ardealul înapoi de la unguri.

RT - Dar Ardealul e al românilor oricum, nu mai e al ungurilor.

Îți mai recomandăm ROSIA TODAY: 1Mai muncitoresc cu șampanie, cocaina și pastile. Corespondență de la Mamaia și Vama Veche 

RB – Nu contează, li-l mai iau o dată să se obișnuiască cu realitatea că ungurii încă mai speră... Ardealul este al nostru și așa va rămâne pe vecie… Gata! Îmi vine să plâng, mi s-au umplut ochii de lacrimi… Imi dați un șervețel, că nu vreau sa-mi ud batista asta frumoasă de mătase?

  • Bine. Mulțumim și noi pentru interviu.

Acesta este un text satiric și nu coincide, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Îți mai recomandăm Roșia Today: România, țara aprozarului bine făcut