Rusia anunță că a doborât 13 drone ucrainene care vizau Crimeea și Moscova. Ucraina raportează un atac la un depozit de combustibil

Urmările unui atac cu drone în Izmail. 2 August 2023

Ministerul rus al Apărării a declarat joi dimineață că forțele ruse au doborât peste noapte 11 drone ucrainene în apropiere de Crimeea, dar și două drone care zburau spre capitala Moscova, transmite AFP.

"Două UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot) care zburau în direcția orașului Moscova au fost distruse", a declarat ministerul într-o declarație pe Telegram.

Două drone ucrainene au fost doborâte în apropierea orașului Sevastopol de pe coasta Crimeei, iar "alte 9 au fost suprimate prin intermediul războiului electronic și s-au prăbușit în Marea Neagră".

Ministerul a declarat că nu au fost raportate pagube sau victime în niciuna dintre zonele afectate.

De cealaltă parte, Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că apărarea aeriană a orașului a doborât două drone joi dimineața devreme, în jurul orei 4, ora locală.

La sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, capitala rusă a fost vizată de presupuse drone ucrainene, care au deteriorat fațadele clădirilor din cartierul central al zgârie-norilor din capitala Rusiei, de două ori în decurs de trei zile.

Îți mai recomandăm Rusia a doborât două drone care se îndreptau spre capitală (primarul Moscovei)/ Numărul morților urcă la 9 în atacurile asupra Pokrovsk

Dronele au mai lovit orașul cu peste 17 milioane de locuitori de mai multe ori, dar au provocat doar pagube relativ minore. În schimb, Moscova a bombardat în mod repetat Kievul cu drone, rachete și rachete de croazieră.

Rusia a anunțat sâmbătă că a doborât o dronă deasupra mării, în apropiere de Sevastopol, baza flotei sale din Marea Neagră.

În iulie, atacurile ucrainene cu drone asupra Crimeei au aruncat în aer un depozit de muniții și au deteriorat podul peste strâmtoarea Kerci care leagă peninsula de continentul Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat luna trecută că "războiul" vine în Rusia, "centrele simbolice și bazele militare" ale țării devenind ținte.

De cealaltă parte, dronele rusești au distrus un depozit de combustibil din regiunea ucraineană Rivne, a scris guvernatorul Vitali Koval pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Astăzi, noaptea, regiunea Rivne a fost supusă unui atac masiv cu drone", a declarat Koval într-un videoclip.

El a precizat că nu au existat victime în urma atacului.

"Nivelul chimic și de radiații este normal. Nu intenționăm să evacuăm populația".

Forțele aeriene ucrainene au declarat că șapte din cele 10 drone "Shahed" de fabricație iraniană au fost doborâte în timpul unui atac rusesc peste noapte, care a durat de miercuri de la ora 23:00 până joi la ora 04:00.

Îți mai recomandăm Zelenski: Ucraina va lupta împotriva Rusiei în Marea Neagră