Putin ordonă recrutarea a 133.000 de soldați

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut o nouă recrutare de militari pentru armată.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat recrutarea a 133.000 de noi militari în campania de toamnă a Rusiei, care începe la 1 octombrie și se încheie la sfârșitul anului, potrivit unui decret al Kremlinului publicat luni.

Decretul, publicat în ziarul rus de stat Rossiskaia Gazeta, solicită să se realizeze recrutarea cetățenilor „cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care nu se află în rezervă și sunt supuși recrutării în conformitate cu Legea federală în număr de 133.000 de oameni”, transmite Reuters.

Șeful biroului de recrutare al Rusiei, viceamiralul Vladimir Țimlianski, a declarat că termenii pentru recrutare rămân aceiași: 12 luni de serviciu în unități militare din Rusia.

„Aș dori să menționez că recruții nu vor fi chemați să participe la operațiunea militară specială în noile regiuni”, a spus oficialul militar.

Rusia numește războiul din Ucraina „o operațiune militară specială”. Kievul și aliații săi o numesc o încercare imperialistă neprovocată de a anexa bucăți de teritoriu ucrainean.

Într-o mișcare condamnată de cea mai mare parte a lumii occidentale, Rusia a anexat părți din sud-estul Ucrainei la sfârșitul anului 2022, numindu-le „regiuni noi”.

Motivând cu amenințările tot mai mari la granițele vestice ale Rusiei, Putin a ordonat în septembrie ca armata rusă să fie mărită cu 180.000 de soldați la 1,5 milioane de militari activi, o mișcare care ar face-o a doua ca mărime din lume după cea a Chinei.

În august 2022, Putin a ordonat armatei să se extindă până la începutul anului 2023 cu 137.000 de soldați și să ajungă la 1,15 milioane.

În decembrie 2023, Putin a ordonat o nouă extindere oficială a 170.000 de soldați activi, aducând totalul armatei la 1,32 milioane de soldați.

În plus, Rusia a mobilizat peste 300.000 de soldați în septembrie și octombrie 2022 într-un exercițiu care determinat zeci de mii de bărbați cu vârstă de recrutare să fugă din țară.

Îți mai recomandăm Putin ordonă creșterea efectivelor armatei la 1,5 milioane de oameni

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.