Ceilalți doi sunt un oficial apropiat partidului Rusia Unită, aflat la guvernare, și un vânzător pentru o companie de reparații auto. Ambii și-au schimbat numele înaintea votului din 17-19 septembrie.
Cei doi noi Vișnevski sunt văzuți în Rusia ca impostori introduși în cursă pentru a sifona voturile de la candidatul parlamentar.
Îți mai recomandăm 3 minute | USR PLUS trece în opoziție, Smart Navalnîi & o amintire cu Ion CaramitruBizar? Nu. Este o tactică nouă la alegerile din Rusia, dar povestea a luat o nouă întorsătură atunci când orașul și-a lansat afișele electorale în weekend. Acum, cei trei bărbați nu numai că au același nume - dar au și barbă și trăsături faciale similare.
„Le-au ‘crescut’ barbă și mustăți și, cred, fotografiile lor au fost editate”, a scris Boris Vișnevski, care s-a născut cu acest nume, într-o postare pe Twitter în care a atașat și o fotografie a afișului. „Uită-te doar cum apar pe afișul care va atârna la secțiile de votare.”
Unul dintre cei doi, identificat de ziarul Novaya Gazeta drept Viktor Bykov, consilier local din Sankt Petersburg din partea partidului de guvernare Rusia Unită, arată complet diferit în fotografia sa de pe site-ul Consiliului municipal nr. 78. Pe acel site, el este identificat ca asistent superior al vicepreședintelui Adunării Legislative, Serghei Solovyov, de la Rusia Unită.
Îți mai recomandăm UE: Belarus „disprețuiește flagrant drepturile omului” prin noile sentințe împotriva liderilor opozițieiCând serviciul rus al RFE / RL a încercat să-l contacteze pe fostul Bykov, el a spus: „Cum ați obținut acest număr? Nu știți că nu este etic să telefonați aici fără permisiunea șefului?” Și apoi a închis telefonul.
Tactica de a prezenta un candidat „impostor” a fost folosită la Sankt Petersburg și în 2016 împotriva Ekaterinei Lebedeva, care candida pentru Adunarea legislativă. O necunoscută politică care semăna foarte mult cu Lebedeva și care se numea Evgenia Lebedeva a candidat împotriva ei.
„Am pierdut acele alegeri”, a declarat Lebedeva pentru RFE / RL. „Yevgenia a luat aproximativ 30 la sută din voturile mele. A apărut cu o poziție deasupra mea pe buletinul de vot, iar alegătorii mei au greșit”.
Îți mai recomandăm Ce rămâne în urma americanilor? Mărturiile femeilor care se ascund de talibani: „Vă rugăm să nu ne uitați”„Acest truc este foarte vechi - din anii 1990”, a spus analistul politic Konstantin Kalachyov. „Au trecut 27 de ani acum, dar funcționează în continuare”.
Comentând situația cu cei trei Vișnevski la radio Kommersant pe 6 septembrie, șefa Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, a considerat-o „rușinoasă” și a dat vina pe ceea ce a numit legea electorală „foarte liberală” a Rusiei. Ea a adăugat că, „după alegeri”, va solicita modificări la lege care să împiedice utilizarea unor astfel de tactici.