Atac rusesc cu zeci de drone și rachete asupra Ucrainei. Oraș capturat de ruși în estul țării

O explozie a unei drone este văzută pe cer deasupra orașului Kiev în timpul unui atac cu drone rusești. 26 septembrie 2024.

Rusia a lansat joi un atac aerian asupra Ucrainei care a dus la moartea unei persoane și a avariat infrastructura critică. Autoritățile de la Kiev au declarat că Rusia a lansat 78 de drone și șase rachete asupra mai multor regiuni. Dintre acestea, 66 de drone și patru rachete au fost distruse.

O femeie a fost ucisă într-un atac cu rachete asupra orașului Odesa din sudul Ucrainei și alte opt persoane au fost rănite într-un atac cu bombă ghidată asupra orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a declarat ministrul de interne Igor Klimenko pe rețelele de socializare.

Peste 10 drone rusești au fost distruse deasupra capitalei Kiev, unde 20 de mașini și o conductă de gaz rezidențială au fost avariate, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare locale.

Părți din orașul vestic Ivano-Frankivsk au rămas fără curent electric după un atac rusesc asupra infrastructurii critice de acolo, a declarat guvernatorul regional Svitlana Onișciuk.

Operatorul de rețea național al Ucrainei a raportat, de asemenea, întreruperi în regiunile centrale Poltava și nordul Cernihiv, pe lângă întreruperile de curent în regiunile din prima linie.

Mai târziu în cursul dimineții, forțele aeriene de la Kiev au declarat că au înregistrat lansarea mai multor rachete hipersonice Kinjal, dar nu au oferit detalii.

Rusia a lansat în mod regulat drone și rachete deasupra orașelor ucrainene aflate departe de linia frontului de când și-a invadat vecinul în februarie 2022.

Forțele ruse spun că au capturat un oraș din estul Ucrainei

Armata rusă a declarat joi că a capturat orașul ucrainean Ukrainsk din regiunea estică Donețk, cea mai recentă dintr-o serie de câștiguri teritoriale pentru forțele Moscovei, scrie Reuters

Într-un briefing zilnic postat pe Telegram, Ministerul Apărării a declarat că trupele sale au „eliberat” Ukrainsk, unde locuiau peste 10.000 înainte ca Rusia să lanseze ofensiva militară la scară largă în februarie 2022.

Ukrainsk se află la aproximativ 30 de kilometri vest de orașul Donețk, capitala regiunii pe care Moscova pretinde că a anexat-o.

Forțele Moscovei încearcă să preia controlul asupra întregii regiuni Donețk și au cerut Kievului să-și retragă trupele de acolo, precum și din regiunile Lugansk, Herson și Zaporojie, ca o condiție prealabilă pentru deschiderea negocierilor de pace.

Îți mai recomandăm Forțele ruse iau cu asalt orașul Vuhledar. Bloc de locuinţe din Harkov, bombardat

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.