Franța | Noi posibile acte de sabotaj. Întreruperi ale serviciilor de telefonie

Călătorii așteaptă în fața gării Montparnasse din Paris, în timpul întreruperilor curselor de vineri, cauzate de atacuri asupra infrastructurii TGV.

Instalațiile de telecomunicații ale companiilor franceze SFR și Bouygues Telecom au fost vandalizate, relatează Le Parisien și BFM TV, transmite Reuters.

Rețeaua de telecomunicații din Franța a suferit întreruperi izolate după ce a fost lovită de acte de vandalism peste noapte, afectând unele servicii fixe și mobile, a declarat luni ministrul junior pentru probleme digitale, Marina Ferrari, pe X.

Cablurile electrice au fost tăiate în sudul Franței și instalațiile din regiunea Meuse de lângă Luxemburg și zona Oise de lângă Paris au fost vandalizate, afectând în principal serviciile de telefonie fixă. Parisul pare să nu fie afectat, mai scrie presa franceză.

Vandalizările de luni vin după acțiunile asemănătoare de vineri, care au vizat rețeaua feroviară de mare viteză din Franța. Vineri, atacurile au vizat stațiilor de semnalizare și cablurile, provocând întreruperi masive de transport, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a spus că un extremist de stânga a fost arestat duminică în legătură cu acest caz.

Presa franceză relatează că poliția a descoperit în mașina lui chei de acces la sediul tehnic al SNCF – compania națională de căi ferate de stat a Franței, clești de tăiere a cablurilor, set de chei universale, precum și literatură legată de extremismul de stânga.

Traficul a revenit la normal abia luni dimineață, după ce aproximativ 800.000 de persoane s-au confruntat cu perturbări, inclusiv 100.000 de persoane ale căror trenuri au trebuit să fie anulate definitiv.

Relatările Le Parisien și BFM TV nu fac vreo legătură între actele de distrugere îndreptate asupra instalațiilor de telecomunicații și sabotarea rețelei feroviare.

Îți mai recomandăm „Un atac masiv” a paralizat rețeaua feroviară de mare viteză, cu câteva ore înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.