Sorina Pintea a fost eliberată din arestul preventiv

Sorina Pintea, în această dimineață, adusă fără cătușe la instanță

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis, vineri, că Sorina Pintea este eliberată din arestul preventiv, care fusese stabilit la sfârșitul săptămânii, după ce a fost acuzată că ar fi luat mită în formă continuată.

Sorina Pintea a depus contestație la arestul preventiv de 30 de zile, invocând o boală autoimună care nu poate fi tratată în regimul de detenție.

Îți mai recomandăm Marcel Ciolacu, revoltat că Sorina Pintea este prezentată în cătușe la TV

Decizia instanței vine după o serie de declarații ale colegilor săi de partid, inclusiv liderul interimar Marcel Ciolacu, revoltat de faptul că fostul ministru al Sănătății a apărut la televizor în cătușe.

Apropiați ai lui Pintea au organizat, cu o zi înainte, un protest la care au deplâns starea de sănătate a acesteia și faptul că nu are posibilitatea să primească îngrijiri într-un spital. „Are pete negre pe frunte”, spunea un apropiat al fostului ministru PSD.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că regretă faptul că Pintea a fost prezentată în cătușe, câtă vreme se află în timpul cercetărilor penale.

Ministerul de Interne a anunțat că Sorinei Pintea i s-au respectat drepturile în arestul preventiv și că i s-a oferit să meargă la unul dintre spitalele aflate în subordinea Ministerului Justiției, însă a refuzat.

Îți mai recomandăm Cazul Pintea modifică legea. Ministrul Vela transferă medicilor decizia transportului deținuților bolnavi, cu sau fără cătușe

Decizia judecătorilor înseamnă cvă Pintea va fi cercetată în libertate și, probabil, va fi pusă sub control judiciar - nu va putea părăsi țara și va trebui să se prezinte la o secție de poliție în mod regulat.

Sorina Pintea a fost reținută de procurorii DNA după ce un flagrant a descoperit în biroul său de manager al Spitalului Județean din Baia Mare 120.000 de lei, presupusă mită pentru derularea unui contract pe care l-a semnat în octombrie 2019, când încă mai era ministru. Procurorii au arătat că este vorba despre un contract de modernizare a secției de chirurgie a spitalului pe care îl conducea și că ar mai fi luat o tranșă de 10.000 de euro pentru efectuarea lucrărilor.

În acest dosar a intervenit și fiul Sorinei Pintea, care a susținut într-o declarație publică faptul că denunțătorul care a fost parte a flagrantului l-ar fi informat că o parte din banii pretinși ca mită ar fi ajuns și la senatorul PSD Liviu Pop.

Îți mai recomandăm Liviu Pop depune plângere penală împotriva fiului Sorinei Pintea pentru că are de apărat o „imagine cât Casa Poporului”