Ucraina susține că avansează în est, în timp ce atacurile aeriene rusești continuă

Patru civili au fost răniți în orașul-port Odesa de la Marea Neagră, în urma unui atac cu rachete peste noapte, care a lovit clădiri rezidențiale și un hambar.

Rusia a efectuat zeci de atacuri aeriene împotriva Ucrainei în noaptea de 6 spre 7 octombrie, în timp ce armata ucraineană a raportat un progres lent dar continuu în contraofensiva sa.

Statul Major al Ucrainei a declarat în informarea de sâmbătă că forțele sale înregistrează progrese lente în zonele Melitopol din sud și Bahmut în est.

Un purtător de cuvânt al grupului de forțe din estul Ucrainei a declarat pentru Europa Liberă pe 6 octombrie că forțele Kievului au câștigat „până la 400 de metri” de teritoriu în zona Bahmutului și își mențin noile poziții împotriva atacurilor grele rusești.

„Nu pot da detalii, deoarece inamicul folosește aceste informații”, a declarat purtătorul de cuvânt, Ilya Yevlash. „Trebuie să găsim un punct de sprijin și abia atunci putem vorbi despre asta mai deschis.”

Patru civili au fost răniți în orașul-port Odesa la Marea Neagră, în urma unui atac cu rachete peste noapte, care a lovit clădiri rezidențiale și un hambar. Rachetele au fost lansate dintr-un complex de rachete de coastă din regiunea ucraineană Crimeea, ocupată de Rusia, a declarat armata ucraineană.

Alertele de raid aerian au fost emise peste noapte în regiunile Harkov, Poltava, Cernihiv și Sumî.

Îți mai recomandăm Un băiat de 10 ani și bunica lui, uciși în atacul rusesc asupra Harkovului

Autoritățile de la Moscova au demontat un memorial spontan pentru zecile de victime civile ale unui presupus atac rusesc din 5 octombrie, într-un sat din regiunea de nord-est Harkov. Moscoviții au adus flori și panglici galbene și albastre la un monument al poetei ucrainene Lesya Ukrayinka, muncitorii comunali le-au îndepărtat aproape imediat.

Nu s-au raportat arestări.

Ministerul rus al Apărării a raportat pe 7 octombrie că o dronă ucraineană a fost doborâtă într-o zonă a Moscovei fără a provoca pagube.

Ministerul a mai spus că un atac cu dronă ucraineană a fost respins în largul coastei Crimeei ocupate, lângă orașul-port Sevastopol.

Europa Liberă nu a putut verifica în mod independent rapoartele din zonele de lupte grele.