Urmărit penal, Costel Alexe se ceartă cu fostul președinte al CJ Iași pe o pagină de Facebook

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, este acuzat de actualul șef al instituției că a plecat cu tot cu pagina de Facebook FOTO Facebook

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași , Costel Alexe, susține că nu mai are acces la pagina de Facebook a instituției după ce fostul președinte ar fi refuzat să „predea” userul și parola. Gâlceava ar putea ajunge în instanță.

Acuzațiile aduse de către actuala conducere PNL a instituției vin în contextul în care joi, 14 ianuarie, denumirea paginii în cauză, „Consiliul Județean Iași”, a fost schimbată în „Senator Maricel Popa”, după numele fostului președinte, actual parlamentar PSD.

Schimbarea denumirii paginii a fost semnalată de mai multe persoane care apreciaseră, în trecut, ceea ce ei credeau că este contul oficial al CJ Iași.

Facebook Snapshot

La momentul redactării acestui material, pagina avea aproape 18.000 de aprecieri iar la datele de contact publice ale „Senator Maricel Popa” erau trecute inclusiv adresa și site-ul CJ Iași.

Într-un comunicat transmis Europa Liberă, reprezentanții CJ Iași spun că vor declanșa la nivelul instituției o anchetă internă pentru a afla cum a ajuns pagina de pe rețeaua socială să fie „însușită” de fostul președinte.

Instituția ieșeană a mai transmis că de la preluarea mandatului actualei conduceri s-au întâmpinat probleme cu referire la administrarea paginii oficiale. De asemenea, noua administrație a încercat identificarea persoanelor responsabile de administrarea acesteia, însă nu au putut intra în posesia userului și a parolei.

Imediat după rezultatul alegerilor locale, această pagină de facebook a suferit modificări, printre care amintim dispariţia identităţii vizuale a Consiliului Judeţean, precum şi eliminarea multor postări cu temă administrativă. S-a luat legătura cu şeful de cabinet al fostului preşedinte CJ Iași, s-au stabilit termenii predării acestei pagini (existentă încă din 2015, când Maricel Popa nu avea nici cea mai mică legătură cu CJ Iaşi), însă acţiunile ulterioare denotă doar furt şi rea voinţă. Între timp, a fost creată o pagină temporară de Facebook pentru continuarea acțiunilor de comunicare și informare a ieșenilor”, au transmis reprezentanții CJ Iași, în comunicatul remis Europa Liberă.

Costel Alexe, președintele PNL de la CJ Iași, l-a acuzat pe fostul său competitor politic inclusiv cu o plângere penală. „În cazul în care pagina nu va fi predată titularului de drept vom depune o plângere pentru furt şi vom deschide şi o acţiune în instanţă, inedită ce-i drept, dar totuşi de o gravitate reală”, a declarat Alexe.

Ce spune Maricel Popa

Actualul senator de Iași, care conduce și filiala PSD a județului, are însă o altă versiune asupra lucrurilor și neagă acuzația că și-ar fi însușit pe nedrept pagina de Facebook.

Facebook Snapshot


Pagina respectivă a fost făcută de mine, adică de Vlad Ciobanu (n.r. purtător de cuvânt). De patru luni de zile, această pagină nu a fost folosită, nu au vrut să o folosească. Pe această pagină vor fi toate proiectele de administrație în ceea ce privește Iașul și Moldova. Pentru o informare corectă a tot ceea ce se întâmplă în Parlament referitor la Iași și Moldova”, ne-a spus Maricel Popa.

Întrebat dacă a existat vreo discuție despre predarea userului și a parolei, Popa a zis că „nu au vrut, dacă și-au făcut o altă pagină?”

PSD condus de Popa și PNL condus de Alexe au fost principalele formațiuni politice care au luptat, în 2020, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Alegerile au fost câștigate de liberali, care au obținut 39% din sufragii, în timp ce social-democrații s-au clasat pe locul doi cu 24,5% din voturi.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupției (DNA) au cerut luni ridicarea imunității parlamentare a fostului deputat PNL Costel Alexe, ministru al Mediului la data comiterii faptelor penale de care este acuzat. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru ridicarea imunității fostului ministru Costel Alexe cerută de procurorii DNA

Procurorii spun că, în lunile martie și aprilie 2020, când era ministru al Mediului, Alexe ar fi pretins de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, în valoare de 103.000 lei, în schimbul alocării „cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.”

Îți mai recomandăm Președintele Iohannis a încuviințat ridicarea imunității lui Costel Alexe