VIDEO V. Ponta: „Bolojan e de zece ori mai bun decât Orban ca premier”

Președintele Pro România susține în interviul pentru Europa Liberă că toate partidele ar trebui invitate să intre la guvernare după 6 decembrie, iar o variantă de premier ar putea să fie Ilie Bolojan (PNL). Victor Ponta crede că președintele Iohannis va încerca să îl nominalizeze din nou pe Ludovic Orban ca prim-ministru, dar ar fi o greșeală această decizie deoarece aduce aminte de tandemul Traian Băsescu – Emil Boc. Interviul integral cu președintele Pro România poate să fie citit aici.

Un guvern format din mai multe partide, care să aibă o largă majoritate în Parlament, este propunerea făcută de Victor Ponta înaintea alegerilor parlamentare. Fostul premier crede că Pro România va obține în jur de 9% și poate să intre la guvernare. Singurul partid pe care nu îl dorește la guvernare este PMP, partidul din care face parte fostul președinte Traian Băsescu.

„Nu se poate, din punctul meu de vedere, decât un guvern cât mai larg. Nu neapărat de uniune națională. Eu văd un guvern politic, dar un guvern în care să pună toată lumea umărul să ieșim din 2021... PNL, USR, Pro România și UDMR, fără PMP. Lucrurile ar trebui decurgă altfel. Haideți, care puteți, care vreți. Dacă este cineva care spune eu nu vreau, foarte bine, du-te în opoziție și cu asta basta. Oferta ar trebui să fie pentru toată lumea”, este opinia exprimată de președintele Pro România într-un interviu pentru Europa Liberă.

Your browser doesn’t support HTML5

Victor Ponta: Pro România vrea să intre la guvernare după 6 decembrie și cu PNL

Victor Ponta nu dorește ca viitorul premier să fie Ludovic Orban, chiar dacă admite că președintele Iohannis ar putea apela din nou la această variantă.

„Domnul Orban nu e genul de persoană care să te scoată dintr-o criză economică. E de 30 de ani în politică și nu a dovedit nimic în acești treizeci de ani decât un tip de reziliență, de încăpățânare, de rezistență, care e de apreciat. E clar că nu e Orban omul potrivit”, spune Victor Ponta, care îl preferă pe funcția de premier pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Despre foștii colegi de la PSD, liderul Pro România spune că actuala conducere a social-democraților nu își dorește să intre la guvernare sau nu este capabilă.

Guvernul Orban nu a fost votat de Pro România în 2019, dar nici la începutul pandemiei. Strategia lui Victor Ponta de a nu vota guvernul Orban anul trecut a generat o ruptură în partid, gruparea din jurul lui Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin ignorând decizia. Cei doi candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PNL.

Îți mai recomandăm De ce i-a ales Ponta pe chinezi pentru obiective strategice.„Ca la Adam și Eva, erau singurii”