Viața în Afganistan la o săptămână după retragerea trupelor americane

O femeie îmbrăcată în burqa merge cu copiii ei pe o stradă din Kabul.
 

Un luptător taliban patrulează în piața Mandawi din Kabul, la o zi după retragerea trupelor americane din Afganistan.  
 

Mai multe persoane flutură steaguri talibane și strigă lozinci în timpul unui miting din Chaman, oraș aflat la frontiera Pakistan-Afganistan, pentru a sărbători retragerea trupelor americane din Afganistan, 31 august 2021.

Membri ai forțelor de securitate talibane asigură securitatea, în timp ce mulțimile de oameni trec pe lângă o piață de schimb valutar din Kabul, 4 septembrie 2021. După preluarea conducerii Afganistanului de către talibani, băncile, instituțiile guvernamentale, școlile și universitățile s-au închis în mare parte a țării.
 

Un grup de activiste care apără drepturile femeilor afgane protestează în fața palatului prezidențial din Kabul, pentru a solicita talibanilor păstrarea drepturilor și educației lor, 3 septembrie 2021.

Zeci de afgani așteaptă să treacă în Pakistan, prin punctul de frontieră Spin Boldak.  Ultimul grup de soldați americani a plecat de la Kabul luni la miezul nopții, punând capăt celui mai lung război american care a început după atacurile din 11 septembrie 2001 din America. În data de 2 septembrie, talibanii au declarat că au finalizat consultarea cu privire la formarea guvernului, dar că nu vor decide pentru moment cine va conduce noua administrație afgană.

Veste antiglonț rămase abandonate în interiorul unui hangar de pe aeroportul din Kabul, în fața avioanelor de atac A-29 ale Forțelor Aeriene Afgane. Pe 31 august 2021, trupele armatei americane au părăsit teatrul de luptă din Afganistan, punând capăt unui război care a durat 20 de ani.

Mișcarea de rezistență afgană și forțele anti-talibane participă la un antrenament militar în zona Malimah din districtul Dara, provincia Panjshir, la 2 septembrie 2021. Valea Panjshir, ultima provincie din Afganistan rămasă în afara controlului talibanilor, a căzut luni în mâinile acestora. 
 

Fermieri afgani lucrează la o fermă de struguri care face produce stafide din Kandahar.
 

Profesori și studenți din provincia Khost din Afganistan s-au adunat pentru a le cere talibanilor redeschiderea universităților. După preluarea conducerii Afganistanului de către talibani, școlile și universitățile s-au închis în mare parte a țării.
 

Luptătorii talibani înarmați stau lângă un lider religios, în timpul rugăciunilor de la Moscheea Pul-e Khishti din Kabul, 3 septembrie.
 

Un cizmar repară pantofi în fața magazinului său din Kabul.

Luptători talibani stau de gardă în fața Aeroportului Internațional Hamid Karzai din Kabul, Afganistan.

Zeci de oameni stau la coadă în fața unei bănci pentru a retrage bani. După retragerea trupelor americane din Afganistan, băncile s-au deschis sub anumite condiții, oamenii având voie să retragă 200 USD din cont pe săptămână și doar de la sucursalele centrale din Kabul.

Un luptător taliban trece prin fața spectatorilor prezenți la meciul amical de cricket, Twenty20, disputat între echipele afgane „Apărătorii Păcii” și „Eroii Păcii”, la Stadionul Internațional de Cricket din Kabul.
 

Un luptător taliban se odihnește în Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul.
 

Asistentele medicale îngrijesc pacienții internați la spitalul Wazir Akbar Khan din Kabul.

Un bărbat care vinde steaguri talibane își așteaptă clienții pe marginea unui drum din Kabul.
 

Un negustor aranjează o rochie de mireasă, expusă într-un magazin de confecții pentru femei din Kabul.
 

Anas Haqqani (C), fiul cel mic al cofondatorului talibanilor Jalaluddin Haqqani, este escortat de luptători talibani, în timpul vizitei la Aeroportul Internațional Hamid Karzai, după retragerea SUA, la Kabul, 31 august 2021.

Vedere generală a unei porți de acces închise, din Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul. 

O femeie îmbrăcată în burka vinde măști de protecție șoferilor, într-o intersecție din Kabul.