Mesajul lui V. Voiculescu către N. Dan: „Fără hoție înseamnă fără concursuri aranjate. Nu ai respectat cuvântul dat”

Președintele USR PLUS îl acuză pe primarul Capitalei că organizează concursuri aranjate. Imagine generică cu Vlad Voiculescu din aprilie 2021

Președintele USR PLUS București îi transmite primarului Capitalei să renunțe la concursurile care „par aranjate” pentru funcția de director al Direcției Management și Structuri Sanitare și director general al Administrației Străzilor.

Vlad Voiculescu susține, într-o declarație pentru Europa Liberă, că totul este o „mascaradă” și îi solicită lui Nicușor Dan să renunțe la aceste concursuri.

„Concursurile sunt organizate de primarul general. Fără hoție înseamnă fără corupție, înseamnă fără concursuri aranjate, fără nepotism”, a spus liderul USR PLUS București.

Potrivit acestuia, criteriile „parsă se potrivească unor candidați, lucrurile „par să fie un costum croit pentru persoana care îl va îmbrăca”.

„Criticăm felul în care a fost organizat concursul. Criteriile de calificare par, folosesc un cuvânt moale, să se potrivească anumitor profiluri. Pentru funcția din ASSMB este o condiție de 15 ani vechime în muncă, nu 5, nu 10, ci 15, mai mult decât pentru orice altă funcție din aparat și 6 luni în funcție de conducere. Nu un an, nu 5 ani, ci șase luni”, a subliniat Voiculescu.

  • Criterii: Concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare: https://bit.ly/2W5W47H
  • Concursul pentru ocuparea postului de Director general al Administrației Străzilor București: https://bit.ly/2VUZUAj

Fostul ministru al Sănătății susține că nu este normal ca într-o fișă de concurs să se solicite experiență de conducere în instituțiile de stat și să fie ignorată experiența de conducere în mediul privat.

Ce se întâmplă cu aceste concursuri nu înseamnă decât trădarea încrederii oamenilor care ne-au votat”, este poziția lui Vlad Voiculescu.

USR PLUS acuză că Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Primăria Generală au impus condiții care par cu dedicație pentru vicepreședintele PNL Sector 4, doctorul Cristinel Badiu.

„Vom acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan", a anunțat organizația condusă de Vlad Voiculescu.

Val de critici la adresa lui Nicușor Dan: Nu își respectă cuvântul"

Starea de tensiune între USR PLUS și primarul Nicușor Dan a apărut imediat după câștigarea alegerilor. USR PLUS l-a acuzat pe primarul ales că nu a respectat protocolul semnat în campania electorală și nu a delegat atribuțiile negociate lui Vlad Voiculescu, în calitate de viceprimar.

Îți mai recomandăm Milionarii Micula și Păunescu, proprietari în blocul construit de Dumitru Dragomir pe un teren furat de o rețea de falsificatori

„Nu putem să ne achităm de promisiunile pe care le-am făcut oamenilor pentru că primarul Nicușor Dan nu își respectă cuvântul”, spune președintele USR PLUS București.

În rechizitoriul lui Vlad Voiculescu la adresa lui Nicușor Dan se regăsesc mai multe lucruri nerealizate: schimbarea celor care ocupă funcții publice din timpul administrației Firea, schimbarea managerilor de spital din epoca Oprescu – Firea, schimbarea directorului ASSMB și o pleiadă de directori din Primăria Capitalei.

„Protocolul semnat de USR PLUS, PNL și Nicușor Dan nu a fost respectat, nici în litera, nici în spiritul său. În momentul de față speranțele sunt înșelate”, susține Voiculescu pentru Europa Liberă.

Printre punctele menționate că nu au fost respectate se numără delegarea atribuțiilor viceprimarului din partea USR PLUS. Ele au fost acordate de Nicușor Dan, dar fără drept de semnătură.

„I-a dat atribuțiile, dar fără drept de semnătură. Adică l-a făcut un soi de consilier al dânsului pe viceprimar. Delegarea atribuțiilor nu înseamnă să delegi pentru cineva posibilitatea să-și dea cu părerea. Dacă Nicușor Dan vrea să semneze fiecare act, să decidă singur, atunci își poate asuma acest lucru, dar nu cred că așa poate să funcționeze o echipă”, a afirmat președintele USR PLUS București.

Vlad Voiculescu precizează că sunt blocaje în mai multe domenii în colaborarea cu Nicușor Dan: urbanism, sănătate, social, buget, termoficarea.

Liberalii nu se bagă în scandal

Europa Liberă a încercat în mod repetat să obțină un punct de vedere de la primarul Capitalei, dar acesta nu a putut să fie contactat.

Liberalii vor să stea departe de acest scandal izbucnit între Vlad Voiculescu și Nicușor Dan.

„PNL nu se ocupă cu organizarea concursurilor în administrația publică. Ele trebuie să fie organizate de către instituțiile sau autoritățile publice pe baza unor proceduri cât mai transparente și exclusiv în temeiul cadrului legal în vigoare. Orice eventual viciu de procedură trebuie semnalat și soluționat de către entitățile publice competente”, a declarat Violeta Alexandru, președinte PNL București, pentru Europa Liberă.

Îți mai recomandăm Negocieri dure pentru un nou acord USR PLUS – PNL în București | Acuzațiile lui Voiculescu la adresa lui Nicușor Dan