Volodimir Zelenski, despre revolta mercenarilor Wagner: „Slăbiciunea Rusiei este evidentă”

Președintele Zelenski a spus că Ucraina apără în continuare Europa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că „slăbiciunea Rusiei este evidentă". El a spus că Ucraina protejează restul Europei, relatează Reuters.

În prima sa reacţie la evenimentele din Rusia, Zelenski a spus că acela care „alege drumul răului se autodistruge", făcând referire la Vladimir Putin care, potrivit lui „trimite sute de mii de persoane la război pentru a sfârşi prin a se baricada în regiunea Moscova pentru a se proteja de cei pe care el însuşi i-a înarmat".

„Slăbiciunea Rusiei este evidentă. O slăbiciune totală", a postat el pe reţeaua Telegram. De asemenea, a mai afirmat liderul ucrainean, „este de asemenea evident că Ucraina este capabilă să protejeze Europa împotriva unei contaminări de către răul şi haosul rus”.

„Cu cât mai mult îşi ţine Rusia trupele şi mercenarii pe teritoriul nostru, cu atât mai mult haos, suferinţă şi probleme va avea ea însăşi mai târziu", a mai spus Zelenski.

„Rusia a folosit propaganda pentru a-şi masca slăbiciunea şi prostia guvernului. Şi acum haosul este atât de mare că nimeni nu poate minţi asupra acestui subiect", a conchis Zelenski.

Îți mai recomandăm Mesaje de la președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu: Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluțiile din Rusia

Pe lângă președintele ucrainen, mai mulți lideri europeni au reacționat. Printre aceștia preşedintele Consiliului European Charles Michel care a declarat sâmbătă că „monitorizează îndeaproape" situaţia din Rusia şi că este în legătură cu liderii europeni şi partenerii G7, în contextul în care liderul grupului de mercenari Wagner a declanşat o revoltă armată împotriva armatei ruse.

„Este în mod clar vorba despre o problemă internă a Rusiei. Susţinerea noastră pentru Ucraina şi (preşedintele său) este de neclintit", a postat responsabilul european pe Twitter.

Anterior, SUA, Regatul Unit, dar şi Franţa, Germania, Italia, Polonia, România şi alte state europene, precum şi NATO, au anunţat că monitorizează situaţia din Rusia.

Îți mai recomandăm Vladimir Putin îl acuză de trădare pe șeful Wagner Evgheni Prigojin. Rușii au deschis focul asupra unui convoi al mercenarilor