Zelenski: Ucraina este capabilă să producă 4 milioane de drone pe an

Ucraina este acum capabilă să producă 4 milioane de drone anual, cu peste 1,5 milioane deja contractate, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a făcut anunțul la deschiderea celui de-al doilea Forum internațional al industriilor de apărare.

În plus, el a spus că companiile interne de apărare au crescut producția de muniție de artilerie.

„Numărul total de drone pe care acum suntem capabili să le producem anual în Ucraina este de 4 milioane, cu peste 1,5 milioane deja contractate”, a spus Zelenski, citat de pagina de profil a ministerului ucrainean al Apărării.

În timpul discursului său, Zelenski a remarcat că Forțele de Apărare ucrainene folosesc o clasă complet nouă de arme ucrainene - drona cu rachetă Palianitsia cu rază lungă de acțiune.

El a mai menționat că alte tipuri de drone și rachete ucrainene cu rază lungă sunt în funcțiune.

„Dronele navale lucrează pentru a proteja Ucraina. Noua noastră rachetă balistică a trecut cu succes testele de zbor. Toată lumea poate vedea cât de eficiente sunt rachetele noastre Neptune”, a menționat președintele.

În plus, Zelenski a spus că numai în prima jumătate a acestui an, Ucraina a produs de 25 de ori mai multă muniție pentru artilerie și mortare decât în întregul an 2022.

Anterior, consilierul prezidențial pentru afaceri strategice Alexandr Kamișin a anunțat că Ucraina a început propria producție de obuze de artilerie de 155 mm.

Lansarea producției de obuze de 155 mm în Ucraina a fost anunțată la începutul lunii iunie 2023.

În august 2024, autoritățile au raportat că Ukroboronprom a finalizat testarea muniției de artilerie de 155 mm și se pregătește pentru producția sa în masă în a doua jumătate a anului 2024.

Industria de apărare ucraineană a lansat producția de muniție de 5,45×39 și 5,56×45 mm pentru armata ucraineană.

Îți mai recomandăm Armata ucraineană se retrage din Vuhledar după doi ani de lupte intense
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI