Președintele SUA nu este ales direct prin vot popular, ci printr-un sistem complex de colegii electorale. Cum funcționează acest sistem cu electori și cum e posibil ca uneori candidatul cu mai puține voturi de la cetățeni să iasă câștigător?
La alegerile locale, s-a strigat fraudă masivă, dar tot ce a apărut până acum în spațiul pulbic au fost doar câteva indicii. Ce înseamnă ele și ce importanță au în procesul electoral? Autoritățile nu au oferit până acum explicații. Ce s-a întâmplat de fapt?
Alegerile locale din 27 septembrie se desfășoară cu reguli care până acum nu existau. Restricțiile legate de pandemia de Covid-19 vor îngreuna votul față de alte scrutinuri, însă dacă oamenii vor avea puțină răbdare și vor respecta regulile, votul nu va fi mai dificil decât mersul la un supermarket.
Duminică, pe 27 septembrie, ești chemat să îți alegi șefii orașului și ai județului, la alegerile locale. De ce ar trebui să te duci și de ce aceste alegeri pot fi considerate mai importante chiar decât cele prezidențiale sau parlamentare?
Cum arată cursa pentru un vaccin care să ne protejeze de noul coronavirus? Cercetătorii lucrează la peste 150 de variante de vaccin anti-Covid-19, dar doar câteva sunt în stadiul final de testare. Cum funcționează și ce riscuri sunt?
Pentru mulți, viața personală s-a mutat online, în rețelele sociale. Tot mai des, ne expunem online date personale care pot fi exploatate. Cât de sigur e?
Testarea pentru Covid-19 este esențială pentru controlul pandemiei de coronavirus. Dar statele din întreaga lume o abordează diferit, iar rezultatele sunt pe măsură. În România, statul testează doar anumite persoane și în realitate nici nu știm cu precizie câți oameni sunt testați.
Este Covid-19 o boală respiratorie sau una vasculară? De ce cei mai mulți copii sunt neafectați, dar câțiva se îmbolnăvesc grav? Există efecte pe termen lung pentru pacienți? Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care încă nu le înțelegem, despre această nouă și misterioasă boală.
De la Ceaușescu și mega-proiectele sale, la Liviu Dragnea și sforile pe care le trăgea în guvernele PSD, până la liberalii care au preluat guvernarea, o mică insulă de pe Dunăre a fost în centrul jocurilor politice ale vremurilor.
Autoritățile au avut mari probleme juridice în a-și pune în aplicare planul de „relaxare” a restricțiilor în pandemia de coronavirus. Cât de relaxați ar trebui să fim însă, indiferent de ce măsuri impun autoritățile, în condițiile în care virusul este încă printre noi?
România are printre cele mai drastice amenzi anti-coronavirus din Europa, raportat la puterea de cumpărare a cetățenilor. Cât de corect și eficient folosește statul amenzile, în încercarea de a-i ține pe oameni protejați de pandemia de coronavirus?
Cum se duce lupta între organism și virus și de ce unii se îmbolnăvesc mai tare decât alții? Încărcătura virală a corpului uman este studiată în cazul pacienților care au Covid-19, pentru a putea găsi strategii de a lupta cu boala.
Încarcă mai mult
Nici o sursă media